Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σπάει τα ρεκόρ η Μπαρτσελόνα!!

Σπάει τα ρεκόρ η Μπαρτσελόνα
Ομάδα-μοντέλο σε κάθε επίπεδο συνεχίζει να είναι η Μπαρτσελόνα, αφού συνδυάζει όλα τα στοιχεία που συχνά την καθιστούν αντικείμενο θαυμασμού και… ζήλειας για τους υπόλοιπους.

Θα περίμενε κανείς πως η ανάγκη να διεκδικεί κάθε χρόνο ανελλιπώς τα σκήπτρα σε Ισπανία και Ευρώπη θα ερχόταν με κάποιο κόστος. Κι όμως, χάρη στη στρατηγική τους επιλογή να στηρίζονται σε δικά τους παιδιά, οι Καταλανοί σημείωσαν κέρδη-ρεκόρ ύψους 48.8 εκατ. ευρώ!

Όλα αυτά μάλιστα αφορούν τη σεζόν 2011-12, στην οποία οι «μπλαουγκράνα» δεν κατέκτησαν ούτε την Primera Division, ούτε το Champions League, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων στο «Καμπ Νου» παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σταθερές.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε -μεταξύ άλλων- ο Σάντρο Ροσέλ κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, προσθέτοντας πως οι φίλοι της ομάδας υπολογίζονται πως ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται με το σύλλογο μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα παρουσίασε το φετινό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο και η τρέχουσα σεζόν αναμένεται να αποφέρει καθαρά κέρδη ύψους 36 εκατ. δολαρίων.

Η πιο σημαντική απόφαση είναι αυτή που αφορά το γήπεδο, καθώς μέχρι το βράδυ οι μέτοχοι του συλλόγου θα πρέπει στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της περιόδου 2012-2016 να αποφασίσουν εάν η Μπαρτσελόνα θα ανακαινίσει την υπάρχουσα ιστορική της έδρα ή θα προχωρήσει στην ανέγερση καινούριου γηπέδου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: