Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

(Νο) Justice, (no) truth!!

(Νο) Justice, (no) truth!
Τα μηνύματα που πλημμύρισαν τις εξέδρες του «Άνφιλντ» ήταν «justice» και «truth».

Στο γήπεδο, όμως, δεν υπήρξε ούτε δικαιοσύνη, ούτε αλήθεια.

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα από την τιμή στα θύματα του «Χίλσμπορο», η Λίβερπουλ έπεσε θύμα του διαιτητή και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με τη δική του βοήθεια) έφυγε νικήτρια 2-1 από το ντέρμπι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν με παίκτη παραπάνω από το 38’ και η νίκη τους προήλθε από πέναλτι που θα δίσταζε να δώσει κι ο Φέργκιουσον.




Πολύ καλύτερο ξεκίνημα στο ματς για την Λίβερπουλ. Ο Ρότζερς έριξε στην δεξιά πτέρυγα τον Στέρλινγκ ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος και δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα στον Εβρά. Από εκείνη την πλευρά και το γύρισμα του νεαρού άσου των «κόκκινων» έγινε η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους στο 7΄αλλά ο Λίντεγκαρντ έδιωξε. Η Λίβερπουλ αύξησε την πίεσή της και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα. Στο 9΄ο Τζέραρντ μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε και είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Η Γιουνάιτεντ στην πορεία επιχείρησε να «παγώσει» τον ρυθμό και τελικά μετά το 20 λεπτό το κατάφερε. Ακόμα και τότε όμως, είχε ξεκάθαρο πρόβλημα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει κοντά στην εστία του Ρέινα. Πάνω που η Λίβερπουλ βρήκε ξανά ρυθμό, ο Σέλβεϊ στο 38΄ έκανε ένα πολύ χαζό και εξαιρετικά επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Έβανς και είδε την κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Και τι δεν έγινε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Με δέκα παίκτες η Λίβερπουλ, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 47’. Ο Σούσο που είχε μπει σαν αλλαγή στη θέση του Μπορίνι, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν αντέδρασε σωστά, ο Τζόνσον παίρνοντας το… ριμπάουντ πάσαρε στον Τζέραρντ και ο αρχηγός των «reds» δεν έχασε την ευκαιρία με καλό πλασέ να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Κι όμως η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καγκάβα πάσαρε τη μπάλα με το στήθος στον Ράφαελ, με τον τελευταίο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ μέσα στην περιοχή και να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1. Στο 57’ η Λίβερπουλ διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για πέναλτι στον Σουάρες από τον Έβανς με το διαιτητή να μην υποδεικνύει τίποτα. Οι «reds» είχαν δύο καλά σουτ στη συνέχεια με τον Σούσο και τον Σουάρες, όμως ο Λίντεγκααρντ ήταν σε ετοιμότητα και είπε «όχι».

Ο «άρχοντας» του αγώνα, ωστόσο έγινε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι αρνητικός πρωταγωνιστής. Στο 76’ υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλέντσια από τον Τζόνσον, χωρίς να υπάρχει επαφή και φυσικά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα 2-1 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φεύγουν με το διπλό στο «Anfield», σε ένα άκρως συγκινητικό απόγευμα, όπου οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ενωμένες για τη τραγωδία με τα 96 θύματα του Χίλσμπορο.







Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Ρέινα, Κέλι, Σκρτελ, Άγκερ (90’ Κάραγκερ), Τζόνσον, Άλεν, Τζέραρντ, Σέλβι, Μπορίνι (45’ Σούσο), Σουάρες, Στέρλινγκ (66’ Χέντερσον)

Στον πάγκο: Τζόουνς, Ενρίκε, Σαχίν, Ασαΐντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Λίντεγκααρντ, Ράφαελ (89’ Γουέλμπεκ), Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι (45’ Σκόουλς) Καγκάβα (81’ Ερνάντες), Φαν Πέρσι

Στον πάγκο: Ντε Χέα, Άντερσον, Γουέλμπεκ, Κλέβερλι, Μπίτνερ




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: