Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι την πάτησε ο Οχαγιόν!!

Έτσι την πάτησε ο Οχαγιόν
Η ιστορία με τον Οχαγιόν και τη δικαίωση της Μακάμπι από τη FIBA έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δίνει μια άλλη διάσταση στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες και τους παίκτες.

Ο Ισραηλινός γκαρντ είχε υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα του λαού. Το καλοκαίρι του 2012 η Μακάμπι είχε το δικαίωμα να αφήσει ελεύθερο τον Οχαγιόν καταβάλλοντάς του ένα ποσό γύρω στα 20.000 δολάρια και το καλοκαίρι του 2013 είχε το δικαίωμα ο παίκτης να μείνει ελεύθερος καταβάλλοντας 200.000 δολάρια στην ομάδα του.
Αυτά είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές. Στα υπογεγραμμένα συμβόλαια όμως είχε γίνει λάθος και ο Οχαγιόν είχε δικαίωμα να μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι του 2012 αν έδινε τα 200.000 δολάρια. Αυτό χρησιμοποίησε και συμφώνησε τελικά με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν η οποία μάλιστα έστειλε τα χρήματα σε λογαριασμό της Μακάμπι.

Ο Μιζράχι δεν το δέχτηκε τόσο απλά. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ προσέφυγε στη FIBA και τελικά δικαιώθηκε. Το θέμα είναι πως δικαιώθηκε. Η Μακάμπι στο δικαστήριο κατέθεσε όλα τα mail που είχαν ανταλλάξει με τον Ιρανοαμερικανό ατζέντη του Οχαγιόν και στα οποία φαινόταν ότι είχε συμφωνηθεί πως ο παίκτης θα έχει δικαίωμα να εξαγοράσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2013. Η Μακάμπι υποστήριξε πως στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο υπήρξε ανθρώπινο λάθος και τελικά ο ισχυρισμός της έγινε αποδεκτός!

Ο Οχαγιόν μπήκε σε νέες διαπραγματεύσεις με την ομάδα του και τελικά συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αντί των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ για δυο χρόνια που είχε συμφωνήσει με τη Λοκομοτίβ.
πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: