Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τη νίκησε ο διαιτητής!!

Τη νίκησε ο διαιτητής
Η πιο αναιμική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι με τη Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια μέσα στο «Ανφιλντ», κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε ένα ματς, το αποτέλεσμα του οποίου επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη διαιτησία. άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Σπάνια στα αγγλικά παιχνίδια στέκομαι στην συμπεριφορά και στις αποφάσεις ενός διαιτητή ωστόσο αυτή του ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επηρέασε το αποτέλεσμα.

Μια κόκκινη κάρτα, η οποία ήταν λανθασμένη και μια βουτιά του Βαλένσια άλλαξαν τις ισορροπίες μιας αναμέτρησης, η οποία από το πρώτο λεπτό άνηκε στη Λίβερπουλ. Η Γιουνάιτεντ έχοντας τις λιγότερες τελικές που θυμάμαι στις τελευταίες επισκέψεις της στο «Ανφιλντ», έβλεπε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να ελέγχει το παιχνίδι ακόμη και μετά την αποβολή του Σέλβι.
Η ομάδα του Ρότζερς πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση σε διάρκεια, ακόμη καλύτερη και από αυτήν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, οι «κόκκινοι» άξιζαν το βαθμό της ισοπαλίας ωστόσο αυτό που μετράει είναι πως πλέον η Λίβερπουλ πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημά της τα τελευταία 101 χρόνια σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από έξι σεζόν.
Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν Man of the Match τον Στίβεν Τζέραρντ, σκόρερ του γκολ των γηπεδούχων και η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση του αρχηγού ήταν ένα από τα κέρδη συν φυσικά τους πιτσιρικάδες που συνεχίζουν την πολύ καλή εικόνα. Αρκετά βοήθησε και η παρουσία του Σούσο στο δεύτερο ημίχρονο ενώ όταν ο Ρότζερς προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του στη μεσαία γραμμή μετά το 1-1, είδε την αλλαγή του Χέντερσον με τον Στέρλινγκ να μην του βγαίνει.
Από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι πολύ καλά όταν έβλεπε πως ακόμη και μετά την κόκκινη κάρτα δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο. Το πανέμορφο γκολ του Ράφαελ και η αλλαγή ψυχολογίας έφεραν την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε ρόλο οδηγού όσο περνούσε η ώρα και τελικά οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν σε μια ακόμη σημαντική νίκη, έστω και αν χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: