Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δρόμο έχει αλλά… αρέσει!!

Δρόμο έχει αλλά… αρέσει
Ζητήματα να διορθώσει, ειδικά στην άμυνα, είναι δεδομένο ότι έχει. Εξάλλου ακόμα έχει μπροστά του δρόμο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν που επικράτησε και της Χίμκι στο τουρνουά της Νυρεμβέργης με σκορ 96-86… αρέσει! Πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα από τους «ερυθρόλευκους» οι Περπέρογλου, Σπανούλης, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους. Το Σάββατο το τελευταίο φιλικό απέναντι στην Μακάμπι (17:00)

Η Ρωσική ομάδα δεν μπόρεσε επί της ουσίας μετά το πρώτο δεκάλεπτο, του αγώνα να πλησιάσει την ομάδα του Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό του αγώνα επιχείρησαν να τρέξουν στο γήπεδο αλλά οι Ρώσοι είχαν απαντήσεις μέχρι το 24-23 του πρώτο δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας «πάτησαν γκάζι». Εκμεταλλεύτηκαν τους ψηλούς (Μαυροειδή, Χάινς), πήραν σουτ από την περιφέρεια (Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου) και έφτασαν γρήγορα σε διψήφια διαφορά πόντων. Το 54-38 του ημιχρόνου, αποτύπωνε ιδανικά την διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ρώσοι με Ρίβερς και Πλάνινιτς πρωταγωνιστές, προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά και το κατάφεραν με καλές επιθετικές επιλογές. Όμως και εκεί, ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά. Με σημαντικούς πόντους από Περπέρογλου και Γκετσεβίτσιους πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και συνέχισε να ανεβάζει την διαφορά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο προπονητές έκανε αρκετές δοκιμές, οι άμυνες χαλάρωσαν ακόμα περισσότερο και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 96-86 υπέρ του Ολυμπιακού. Το τελευταίο του φιλικό, ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης θα το δώσει το Σάββατο απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεκάλεπτα: 24-23, 54-38, 70-63, 96-86

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5, Σπανούλης 14 (11ασ), Περπέρογλου 12 (4/4διπ, 1/1τριπ), Ντόρσεϊ 8 (7ριμπ), Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Γκετσεβίτσιους 15 (4/6τρ), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης.

Κίμκι (Κουρτινάιτις): Oγκουστίν 7, Φριτζόν 7, Κόπονεν 4, Βλιάτσεφ 3, Λόντσαρ 17, Ρίβερς 14, Μόνια 8, Κοστόφ, Πούσκοφ, Ζουκανένκο 10, Πλάνινιτς 14, Νίλσεν 2.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: