Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Γίνεται το φαβορί για τη 2η θέση!!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί ήταν πολύ πιο ορθολογικός στο στήσιμό του, αλλά και πολύ πιο ρεαλιστές οι ποδοσφαιριστές του. Ήταν ένα από τα απογεύματα, που ο Δώνης και οι παίκτες του, χρειάζονταν για να πιστέψουν στο πλάνο.
Ο Δώνης επέλεξε τον Ρομπέρ για τα αριστερά της μεσαίας γραμμής, κάτι που νομίζω πως έκρινε σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία της ομάδας. Ο Γάλλος συμμετείχε σωστά σε όλους τους τομείς, πέτυχε ένα γκολ που σκότωσε τη Ξάνθη και σίγουρα έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Αν δούμε το ρόλο που έπαιξε ο Σταφυλίδης ως χαφ στο προηγούμενο, θα κατανοήσουμε πως επιβραβεύτηκε σήμερα ο ορθολογισμός του Δώνη. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά, δεν δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και αυτό γιατί πρόλαβε να πετύχει πρώτος, στο καλό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει δει ριπλέι του πέναλτι, συνάδελφοι μου μιλάνε για μία αυστηρή απόφαση του Σιδηρόπουλου, αλλά επί της ουσίας ο Κλάους έβαλε την ομάδα μπροστά.
Η περιέργειά μου, αφορούσε το πώς θα διαχειριστεί η ομάδα το σκορ. Αν εξαιρέσω ένα διάστημα μετά το 30΄και τη φάση που κάνουν οι γηπεδούχοι στο 40΄ με τον Μαρσελίνιο, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είχε έξοχη αντίδραση.
Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια ήταν πως ο Κουμαλό λειτούργησε βάσει των πραγματικών του χαρακτηριστικών και όχι βάσει αυτών που νομίζει πως έχει. Ο Αφρικανός, εξαφάνισε τον Μαρκόφσκι και ταυτόχρονα δεν πήρε καμία πρωτοβουλία να παίξει κάθετα, δεν κουβάλησε μπάλα ποτέ με ρίσκο, δεν έδωσε δικαίωμα σε κανέναν να φοβηθεί από τις ενέργειές του. Ήταν έξοχος, στον βαθμό που μπορεί να παίξει.
Από τον αγώνα κρατάω επίσης πως παρά τις πολλές στημένες μπάλες που κέρδισε η Ξάνθη, καθαρή ευκαιρία από αυτές δεν έκανε, κρατάω την έξυπνη διαχείριση του Δώνη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τη σταθερότητα του Γλύκου, τον Κάτσε που έγινε σημαντικός παρά τα λάθη του, την πολύ ουσία του Φωτάκη και το φορμάρισμα του Λάζαρ που φαίνεται να διώχνει τον κακό του εαυτό.
Η αλήθεια είναι πως από εδώ και στο εξής, ο ΠΑΟΚ έχει έξι αγώνες με ομάδες που δεν μπορούν να του κάνουν ζημιά αν είναι σοβαρός. Έχει τον Άρη εντός, τον ΟΦΗ εκτός, την ΑΕΚ εντός, Κέρκυρα και Πανιώνιο εκτός, Πλατανιά εντός, μέχρι να πάει 11η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό.
Μετά τον Άρη, έχει και τη διακοπή, που σημαίνει πως Σαλπιγγίδης και Γκαρσία θα έχουν γυρίσει, άρα είναι σε θέση να πάει τρένο μέχρι τότε.
Άρα αυτή η περίοδος, θα πρέπει να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γεμίσει το σακούλι, να παγιωθούμε στη δεύτερη θέση και τον Γενάρη, να κάνουμε τις κινήσεις που θα μας χρίσουν φαβορί για αυτή.
Ο συγκεκριμένος λόγος, είναι και αυτός που με κάνει να χαίρομαι για τη νίκη στη Ξάνθη, η οποία είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που έδειξε.
Όμως η διάθεση του Πανόπουλου να πωρώσει τα αποδυτήριά του με την ανακοίνωση που έβγαλε μετά την Κέρκυρα, γύρισε μπούμερανγκ όταν το παιχνίδι στράβωσε και έστειλε σπίτι του τον Ουζουνίδη ο οποίος μάλλον θυσιάστηκε στον βωμό της πίεσης που ασκήθηκε στην ομάδα του.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: