Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ευχήθηκε στον Σαββίδη η ΠΑΕ!

verv9921 (2)
Ο Κυριάκος Σαββίδης σήμερα κλείνει τα 19 του χρόνια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στον νεαρό μέσο, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία σε ένα από τα νέα παιδιά της ομάδας, τον Κυριάκο Σαββίδη που σήμερα κλείνει τα 19 του χρόνια. Ο νεαρός μέσος ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από το 2010 οπότε η Τούμπα έγινε το σπίτι του. Κυριολεκτικά, αφού μετακόμισε από την Κατερίνη στους ξενώνες του γηπέδου και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Καλός σωματότυπος, γρήγορος με τη μπάλα, παίζει κάθετα, ακριβώς όπως πρέπει, πολύ καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι, προωθεί με άνεση το ματς. Είναι εμφανής η ισχυρή προσωπικότητά του, το γεγονός ότι διαθέτει ποδοσφαιρικό IQ.
Ηταν οκτάρ που κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε μετατράπηκε σε δεκάρι.  Και του αρέσει πολύ. Ουδόλως τον απασχολεί πόσα γκολ έχει πετύχει ή πόσες ασίστ έχει βγάλει. «Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει  είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να παίζω για την ομάδα μου και για τον προπονητή μου”.
Εχει περάσει τραυματισμούς, δυσκολίες,  αλλά «ποτέ, ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει».  Μία από τις μεγάλες πίκρες του, ήταν πριν δύο χρόνια, στο φάιναλ φορ της Κ17. Κέρδισαν τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, πήγαν στα αποδυτήρια και τους έδωσαν μαγνήσιο για ξεκούραση. «Ενας συμπαίκτης μου έριξε το μπουκάλι, έσπασε και πάνω στους πανηγυρισμούς, πάτησα τα γυαλιά κι έκοψα το πόδι μου. Δεν έπαιξα στον τελικό. Και η ήττα αυτή είναι η χειρότερη στιγμή μου μέχρι τώρα», θυμάται.
Στον αντίποδα, κάποιος που χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη χαρά του, αυτό που ένιωσε όταν είδε τα μάτια του πατέρα του  το καλοκαίρι του 2013, οπότε υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως συναισθηματικός.
Ο ίδιος, άλλωστε, ήταν που από τα έξι του χρόνια παρακαλούσε τον πατέρα του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Παιδί τετραμελούς οικογένειας, που ουδεμία σχέση είχε με το ποδόσφαιρο, λέει πως στάθηκε τυχερός, διότι ο πατέρας του τον ανέθεσε στον προπονητή Στέφανο Ταβουξή.  «Αυτός είναι το ήμισυ του παντός για μένα», λέει ο Κυριάκος. «Σε όποια ομάδα πήγαινε, με έπαιρνε μαζί του. Μέχρι που με είδε ο ΠΑΟΚ, στην Καλλιθέα Κατερίνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: