Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…!

Μήνυμα πρόκρισης στέλνουν οι διεθνείς που ποντάρουν στις δυνατότητες τους και εκφράζουν την πίστη για νίκη κόντρα στην Ακτή Ελαφαντοστού... αλά 2012. Το χρονικό πριν και μετά το ματς με την Ιαπωνία.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…
Λίγη ώρα μετά το ματς με την Ιαπωνία στο Νατάλ, οι διεθνείς θυμήθηκαν το καλοκαίρι του 2012, όταν η Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία χάρη στο γκολ του Γιώργου Καραγκούνη. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…


Δύο χρόνια μετά, η «γαλανόλευκη» καλείται να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας στο τρίτο παιχνίδι την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι ποδοσφαιριστές είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί να γίνει η ολική ανατροπή στον όμιλο και να συνεχίσουν στη διοργάνωση, αρκεί να διατηρήσουν την ίδια αμυντική προσήλωση και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Όσον αφορά την τακτική στην επιθετική ανάπτυξη θα γίνει δουλειά από σήμερα στην προπόνηση με τον Φερνάντο Σάντος να σχεδιάζει ήδη τον τρόπο που θα διεκδικήσει την πολυπόθητη νίκη. Στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά το ματς, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσαν το σύνθημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης βλέπει πρόκριση…

Στις τάξεις της «γαλανόλευκης» υπάρχει ικανοποίηση κυρίως για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία. Όχι πανηγυρισμοί βέβαια γιατί ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Ειδικά, στην αμυντική λειτουργία οι παίκτες πήραν άριστα και παραδέχονται ότι εάν δεν είχαν διαταραχθεί οι αριθμητικές ισορροπίες θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Νατάλ.

Ποδοσφαιριστής που να υστέρησε δεν υπήρχε και ειδικά όταν οι συνθήκες δυσκόλεψαν μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη, όλοι τους ήταν συγκινητικοί. Οι δύο εξτρέμ, Γιώργος Σαμαράς και Παναγιώτης Κονέ (σ.σ. στα τελευταία δέκα λεπτά μπήκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης) υποχρεώθηκαν να γίνουν και μπακ, ενώ ο Φάνης Γκέκας έπαιζε σαν τρίτος εσωτερικός χαφ ή έκλεινε σε μία από τις δύο πλευρές. Σε ρόλο αμυντικού χαφ αγωνίστηκαν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής ήταν καθοριστικός στο τακτικό κομμάτι και απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικός είναι στα δύσκολα.

Αναμφισβήτητα, ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιάννης Μανιάτης και όχι ο Κεϊσούκε Χόντα που ψηφίστηκε από το κοινό. Κατεύθυνε την ομάδα από πίσω, έτρεξε ασταμάτητα, κάλυψε όλους τους χώρους και ουσιαστικά «έσβησε» τον μεσοεπιθετικό της Μίλαν. Ο διεθνής μέσος κατέγραψε 10.380 χλμ, όντας ο πρώτος Έλληνας με ποσοστό 74% εύστοχων μεταβιβάσεων.

Ενδιαφέρον έχει η αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από το ξενοδοχείο στο Νατάλ για το γήπεδο. Ο οδηγός του λεωφορείου πήγαινε αργά με τη συνοδεία της αστυνομίας, προκαλώντας τον -προς στιγμήν- εκνευρισμό των διεθνών. Η ομάδα έφτασε τελικά στο «Arena da Dunas» ακριβώς μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα, όπως επιτάσσει η FIFA. Πάντως, πιο αργά σε σχέση με άλλες φορές.

Ο Φερνάντο Σάντος πριν αποκαλύψει την ενδεκάδα στους παίκτες, έδωσε το «χαρτάκι» στον Τάκη Φύσσα με τις επιλογές του για να τις παραδώσει στον διαιτητή. «Αυτή είναι η ενδεκάδα με τις δύο αλλαγές», ανέφερε στον τεχνικό διευθυντή της «γαλανόλευκης» ο Πορτογάλος, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επιλογές του στα αποδυτήρια. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: