Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αποφάσισαν να μείνουν οι Τουρέ!!

Την απόφαση να μείνουν στη Βραζιλία και να βοηθήσουν την Ακτή Ελεφαντοστού, παίζοντας κόντρα στην Ελλάδα, πήραν τα αδέρφια Τουρέ, ύστερα από την τραγική είδηση του θανάτου του μικρότερου αδερφού τους.

Αποφάσισαν να μείνουν οι Τουρέ
Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του θανάτου του Ιμπραΐμ Τούρε, κάτι που έμαθαν ο Κόλο και ο Γιάγια Τουρέ μετά την ήττα (2-1) από την Κολομβία για την δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Από την πρώτη στιγμή ήταν άγνωστο αν οι δύο ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στη χώρα του καφέ ή θα ταξιδέψουν στην πατρίδα τους για να βρεθούν στην κηδεία του μικρότερου αδερφού τους.

Ωστόσο, δημοσιεύματα στη Βραζιλία αναφέρουν ότι ο διεθνής στόπερ και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αποφάσισαν να μείνουν και να βοηθήσουν την Ακτή Ελεφαντοστού να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ελλάδα, με την εθνική τους να παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Μάλιστα, την Παρασκευή έγινε κανονικά η προπόνηση, με τη διαφορά ότι η προσευχή που παραδοσιακά γίνεται πριν από την έναρξη της ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο παίκτη που «έφυγε» από την επάρατη νόσο (αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αυτό αναφέρεται σε αρκετά σάιτ του εξωτερικού).

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους δημοσιογράφους, ο Γιάγια Τουρέ μίλησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των «ελεφάντων», Σιντ Ντιαλό, τον προπονητή της ομάδας, Σαμπρί Λαμουσί, οι οποίοι προσπάθησαν να τονώσουν το ηθικό των δύο παικτών μετά την απόφαση που έλαβαν.

«Αυτή είναι μία τραγωδία για την αποστολή. Πρόκειται για ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό για την ομάδα (ότι μένουν)», ειπώθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας.

Αρκετοί από τους διεθνείς, όταν έγινε γνωστή η είδηση, ξέσπασαν σε κλάματα, αφού ο Ιμπραΐμ Τουρέ ήταν γνωστός ανάμεσα σε αρκετούς από την αποστολή και όλοι στάθηκαν δίπλα στον Κόλο και τον Γιάγια που πήραν την παραπάνω απόφαση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: