Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε η Μπαρτσελόνα να ήταν…!!

O Hρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε με... υφάκι στο ματς με τον Παναθηναϊκό και παραλίγο να το πληρώσει, αλλά και για τις ευκαιρίες του Φουστέρ!
Το μπλαζέ ύφος και η χαλαρότητα πληρώνονται. Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι ακριβά, αλλά και πάλι πληρώθηκε. Με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και όχι με ήττα, αφού σε σημείο μη αναστρέψιμο (στο 87’) ο Πετρόπουλος έχασε το άχαστο.
Ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα του Παναθηναϊκού με τον αέρα του καλύτερου και με στόχο να «βουλώσει στόματα». Και ξεκίνησε το ντέρμπι και είδαμε τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις. Να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά και να δείχνουν ότι ψάχνουν το γκολ. Το κατάφεραν στο 17’ σε μια φάση που φταίνε τρεις «ερυθρόλευκοι».
Πρώτα ο Τοροσίδης που δεν δίνει βοήθεια στον Ιμπαγάσα και ο Σπυρόπουλος βγάζει άνετος και ωραίος τη σέντρα, στη συνέχεια ο Σιόβας που άφησε την μπάλα να περάσει και το κακό τρίτωσε με τον Χολέμπας που δεν πήρε ποτέ χαμπάρι, ότι ο Μαυρίας έβγαινε στην πλάτη του.
Μόλις έγινε το 1-0, οι Πειραιώτες άλλαξαν πρόσωπο, ο Τζιμπούρ πήρε το όπλο του και το ματσάκι γύρισε. Το 1-0 έγινε 1-2 (με τους «πράσινους» ενδιάμεσα στα δύο γκολ, να έχουν την ευκαιρία να προηγηθούν εκ νέου με την κεφαλιά του Τοτσέ).
Και εκεί που υπήρχαν οι συνθήκες για ένα νέο ιστορικό σκορ (1-4…), ο Ολυμπιακός αφενός δεν εκμεταλλεύθηκε την «ψυχρολουσία» των γηπεδούχων (περίμεναν πώς και πώς να λήξει το ημίχρονο) και αφετέρου οπισθοχώρησαν. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άφησα την κατοχή στους γηπεδούχους με στόχο να βρουν μια καλή κόντρα. Λες και απέναντί τους ήταν η Μπαρτσελόνα…
Ο Ολυμπιακός δεν απειλούσε και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στο ματς. Είχαν δύο καλά σουτ με Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλο και ισοφάρισαν χτυπώντας στην αδύναμη πλευρά του Ολυμπιακού, την αριστερή. Ο Χολέμπας δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Μαυρίας βρήκε… οικόπεδο και έδωσε στον Τοτσέ το 2-2.
Ως… δια μαγείας, μόλις οι Πειραιώτες κατάλαβαν ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσουν το παιχνίδι, άφησαν τον κλεφτοπόλεμο και αποφάσισαν να παίξουν μπάλα. Έγιναν πάλι απειλητικοί, έφταναν για πλάκα στην εστία του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε τα κέφια (στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Φουστέρ).
 Εν τέλει το τελικό 2-2, έδωσε ζωή στους «πράσινους» και δεν είναι τυχαίο, ότι η ισοπαλία έχει πανηγυριστεί σαν νίκη. Γιατί όχι μόνο κατάφεραν να μην χάσουν από έναν πολύ ανώτερο Ολυμπιακό (γενικά και όχι στο συγκεκριμένο ματς), αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να πάρουν και το τρίποντο.
Στον Ολυμπιακό πρέπει να βρουν τι φταίει και η ομάδα σε τρεις φαινομενικά δύσκολες έδρες, δεν κέρδισε (Άρη, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ). Ίσως να μην είναι και όλοι οι παίκτες τόσο σούπερ, όσο έχουν παρουσιαστεί…
Υ.Γ. Ο Χολέμπας σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Μαυρίας θα κάνει μεταγραφή. Μέσι φαινόταν με αντίπαλο τον μπακ του Ολυμπιακού…
Υ.Γ (1). Ο Φουστέρ πρέπει να έχει αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα με το γκολ. Δεν εξηγείται αλλιώς
Υ.Γ. (2). Εντελώς διαφορετικός ο Παναθηναϊκός με τον Ρότσα στον πάγκο. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. (3). Μια ζωή η διαιτησία θα σας φταίει.
Υ.Γ. (4). Επειδή κάποιοι έβγαλαν γλώσσα με το 2-2 και το πανηγυρίζουν σαν νίκη, ας μην ξεχνούν ότι έχει και φιέστα στο Καραϊσκάκη. Και εκεί μπορεί να γράψει το κοντέρ. Έτσι για καλό καλοκαίρι…



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: