Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Βεργίνης : «Η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά»

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Δημήτρης Βεργίνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ίκαρο, τονίζοντας πως αυτή η νίκη δίνει ψυχολογία στην ομάδα.


Για το παιχνίδι με Ίκαρο:

«Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι βαθμολογικά γιατί δεν είχαμε κάνει καλή αρχή, είναι πολύτιμοι βαθμοί για τη συνέχεια. Εύκολα ή δύσκολα πήραμε το παιχνίδι και κρατάμε τα καλά διαστήματα που είχαμε στο παιχνίδι και τη νίκη».

Για το άγχος που έχει η ομάδα:

«Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το άγχος. Είναι λογικό να έχεις άγχος όταν παίζεις στον Άρη καθώς δεν αποδίδαμε όσο μπορούσαμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν μια μεγάλη νίκη και θα μας βοηθήσει ψυχολογικά.

Για το αν αυτή η νίκη τους δίνει δύναμη για τη συνέχεια:

«Σίγουρα γιατί η Δράμα είναι πολύ καλή στην έδρα της και δε θα είναι εύκολο παιχνίδι. Έχει ανέβει η ψυχολογία μας αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο, δεν αρκεί η ψυχολογία».

Για τη Δράμα:

«Από τα παιχνίδια που έχω δει είναι ισχυρή μέσα στην έδρα τους. Έχει Αμερικάνους παίκτες, νέα παιδιά που δίνουν ενέργεια στην ομάδα. Εμείς αν είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Για το αν λείπουν οι Αμερικάνοι από την ομάδα:

«Αυτό το θέμα με τους Αμερικάνους με έχει κουράσει. Σίγουρα αν έχεις κάποιους επιπλέον ξένους είναι καλό. Εμείς έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ με νέους, ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες. Μέχρι στιγμής δε θα έλεγα ότι μας λείπουν. Εγώ πιστεύω στην ομάδα έτσι όπως είναι και πιστεύω ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Για το ότι ο κόσμος κοιτάει το παρελθόν και θέλει παρόμοιες επιτυχίες:

«Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα με πολλές επιτυχίες αλλά θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν. Ο κόσμος πρέπει να δει σε τη φάση βρίσκετε η ομάδα. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και όχι πίσω».

Για τον ίδιο και το πέρασμά του από την Μπιλμπάο:

«Για μένα ήταν δύο μήνες απίστευτοι, εντελώς διαφορετικό επίπεδο και διαφορετικές καταστάσεις. Τώρα όμως είμαι στον Άρη κάτι που ήθελα και πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω στην ομάδα. «Ανεβαίνω» σιγά-σιγά όπως και όλη η ομάδα».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: