Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνει το σερί

Τη νίκη που θα της επιτρέψει να δει την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό.
Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο η ΑΕΚ έκλεινε το τελευταίο της νικηφόρο σερί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κέρδιζε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα συμπληρώνοντας πέντε συνεχείς νίκες. Εκτοτε δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο στη σειρά.

Ελπίζει να το κάνει σήμερα στην Κομοτηνή... γιορτάζοντας την επέτειο και πραγματοποιώντας ακόμα ένα βήμα προς την παραμονή στην κατηγορία. Κάτι που πριν από ακριβώς ένα χρόνο ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως θα απασχολεί την ΑΕΚ.

Κι όμως, όπως και η ζωή  μας, έτσι και η πραγματικότητα στην ΑΕΚ έχει υποστεί βίαιη αλλαγές. Μόνο προς το χειρότερο. Πάντα προς το χειρότερο. Το θετικό για την «Ενωση» είναι πως πάει στην Κομοτηνή με ανεβασμένη ψυχολογία και έχοντας αφήσει πίσω της τα παρατράγουδα του τσακωμού Κατίδη - Πήδουλα.  Το αρνητικό είναι πως η πίεση είναι και πάλι ασφυκτική πάνω από τους «κιτρινόμαυρους» που ξέρουν πως η ομάδα βρίσκεται και πάλι μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού τα χθεσινά αποτελέσματα δεν τη βοήθησαν. Η ΑΕΚ καλείται να δείξει χαρακτήρα και σθένος. Να «πολεμήσει», όπως έλεγε μεσοβδόμαδα ο Εβαλντ Λίνεν, και να δείξει ότι δεν έμεινε στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Να μην πάθει, δηλαδή, ό,τι της συνέβη έπειτα από το «διπλό» επί της Βέροιας. Αν η ΑΕΚ κερδίσει, προσπερνάει τρεις ομάδες (Βέροια, Αρη, Κέρκυρα), ισοβαθμεί με άλλες τρεις (ΟΦΗ, Πανθρακικό, Ξάνθη) και παίρνει μεγάλη ανάσα.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς εύκολα για την ΑΕΚ -πότε ήταν;-, αφού και ο Πανθρακικός παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία και, μάλιστα, βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση από την έναρξη της σεζόν. Αν η ΑΕΚ, όμως, είναι πραγματική ΑΕΚ στο γήπεδο, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε για τον Πανθρακικό...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: