Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Και Μαυρία και τρομοκρατία!!


Και Μαυρία και τρομοκρατία
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Χάρη Μαυρία από τη μία και τον Ραφίκ Τζεμπούρ από την άλλη, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα ματς δίχως νικητή αλλά και χωρίς χαμένο. Εξαιρετικός ο μικρός του «τριφυλλιού», άνοιξε το σκορ στο 17’ κι έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, «σούπερ» ο «τρομοκράτης» απάντησε (22’, 34’) πριν έρθει ο Τοτσέ στο 66’ και διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Πως έπαιξαν:

Παναθηναϊκός: Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Ρότσα. Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο αμυντικός μέσος και μπροστά του, εσωτερικοί χαφ ξεκίνησαν οι Ζέκα(δεξιά), Σισοκό(αριστερά) με τον Ιβοριανό σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση, οι Μαυρίας (δεξιά), Χριστοδουλόπουλος(αριστερά) αγωνίστηκαν στα άκρα και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Ολυμπιακός: Με 4-3-3 ξεκίνησε και ο Ζαρντίμ. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά οι Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς και Χολέμπας. Στο κέντρο, οι Μανιάτης και Μοντέστο ήταν οι «κόφτες», πίσω από τον δημιουργικό Ιμπαγάσα ενώ στην επίθεση, οι Αμπντούν, Φουστέρ κινούνταν στα άκρα, δίπλα από τον μοναδικό προωθημένο, Τζεμπούρ.



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό πιο ενθουσιώδη και κινητικό. Με την πρώτη καλή στιγμή να είναι στο 10’, όταν η σκαστή κεφαλιά του Βύντρα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Οι «πράσινοι» άρχισαν να εντείνουν την πίεση τους κάτι που απέδωσε καρπούς στο 17’. Το «τριφύλλι» κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο εξαιρετικός Σπυρόπουλος έκανε κίνηση από αριστερά, πήρε την μπάλα και έκανε μια αριστοτεχνική χαμηλή σέντρα στην απέναντι πλευρά προς τον επερχόμενο Μαυρία ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε στην κίνηση τον Κάρολ, κάνοντας το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός πήρε δυνάμεις από το γκολ και ανέβηκε κι άλλο. Όμως το πλήρωσε. Αφού ο Αμντούν στο 22’ έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση, ξεπέρασε και τον Σεϊταρίδη και έδωσε με συρτή παράλληλη πάσα «πάρε-βάλε» στον Τζεμπούρ την μπάλα με τον Αλγερινό να ισοφαρίζει από κοντά πολύ εύκολα. Οι «πράσινοι» δεν τα έβαλαν κάτω και πίεσαν ξανά τους αντιπάλους τους. Αλλά ο Τοτσέ στο 24’ εντελώς μόνος του (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λάζαρου) έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά που διώχτηκε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού… Και η διαφορά κλάσης του από τον αντίπαλο επιθετικό, φάνηκε δέκα λεπτά αργότερα. Όταν σε πανομοιότυπη φάση, ο Τζεμπούρ σηκώθηκε μόνος του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φουστέρ και έκανε το 2-1…

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός πίεσε ανεβαίνοντας πολύ ψηλά και ο Ολυμπιακός που βολεύονταν με το σκορ, έπαιζε παιχνίδι αντεπιθέσεων, έχοντας δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα, χωρίς ωστόσο κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει κάποια σπουδαία ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Το ματς ήταν αργό, ο Ολυμπιακός βολεύονταν με το σκορ και είτε «πάγωνε» το παιχνίδι, είτε έκλεινε καλά τους χώρους, είτε έκανε καθυστερήσεις, έχοντας στο μυαλό του μόνο την αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει καθόλου διαδρόμους και ο χρόνος κύλαγε εις βάρος του. Όμως στο 66’, η θέληση που έδειχναν οι «πράσινοι» να βρουν τρόπο να ισοφαρίσουν, τους αντάμειψε. Ο Μαυρίας πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα στον Τοτσέ ο οποίος με υπερπροσπάθεια και πέφτοντας, από κοντά έκανε το 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς έγινε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και κάθε επίθεση «μύριζε» γκολ αφού και οι δύο άμυνες έδειχναν κουρασμένες. Ο Παναθηναϊκός, σαν γηπεδούχος το ήθελε περισσότερο και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να το πάρει το ματς στο τέλος. Αλλά σε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες, οι «πράσινοι» τα έκαναν… μαντάρα. Στο 88’ ο Πετρόπουλος από τα δύο μέτρα σούταρε πάνω στον Κάρολ, στο 92’ ο Μαυρίας κι αυτός από πολύ κοντά σούταρε πολύ πλάγια και στο 94’ ο Ζέκα, αντί να την σπάσει στο πέναλτι στον αμαρκάριστο Πετρόπουλο, προτίμησε να σουτάρει από πλάγια… Το τελικό 2-2 σε ένα χορταστικό ματς ίσως αφήνει ελαφρώς αδικημένο τον Παναθηναϊκό, που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.






Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(84’ Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος(87’ Σο), Τοτσέ(82’ Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Χουχούμης, Βελάσκες

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο(75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα(62’ Μασάδο), Τζεμπούρ, Φουστερ, Χολέμπας, Σιόβας(90’Κοντρέρας), Μάνωλας, Τοροσίδης, Αμπντούν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Φέισα, Πάντελιτς, Μήτρογλου



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: