Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Λίνο: "Επεισα τον Λόρενς"

Ο Ντορβαλίνο Αλβες (Λίνο) εξήγησε πως για να μπορέσει να εκτελέσει το φάουλ που κατέληξε σε γκολ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, χρειάστηκε να πείσει τον Λίαμ Λόρενς! Οπως τόνισε, του είπε πως είναι έτοιμος να σκοράρει και έτσι πήρε αυτός την εκτέλεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal":


-Το γκολ-φάουλ που πέτυχες το Σάββατο ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά το τελευταίο σου, στις 10 Δεκεμβρίου 2011. Περίμενες καιρό...
«Είναι κάτι που το ήθελα και το περίμενα. Προσπαθώ να σκοράρω σε κάθε εκτέλεση φάουλ όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συμπαίκτες μου που τα επιχειρούν. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα γκολ. Αυτό πέρασε, τώρα πρέπει να σκεφτούμε τη συνέχεια».
-Πριν εκτελέσεις το φάουλ είχες έναν διάλογο με τον Λίαμ Λόρενς...
«Ναι. Μου είπε ότι ήθελε να εκτελέσει το φάουλ. Εγώ του απάντησα ''άφησέ το σε μένα. Έχε μου εμπιστοσύνη. Νιώθω καλά. Είμαι συγκεντρωμένος και σίγουρος'' και τελικά όλα πήγαν καλά...».
-Νιώθεις ότι το γκολ που πέτυχες το Σάββατο ήταν σημαντικό, καθώς έδωσες τη νίκη στον ΠΑΟΚ μετά από τρεις αγώνες;
«Το σίγουρο είναι ότι αν δεν κερδίζαμε τη Βέροια θα είχαμε αρκετά προβλήματα. Δεν θα ήταν καλό για κανέναν μας η ισοπαλία ή η ήττα. Με τη νίκη που πετύχαμε, κερδίσαμε όχι μόνο βαθμούς αλλά και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας».
-Οταν αντικαταστάθηκες, αποθεώθηκες από τους φιλάθλους. Και σίγουρα η ιαχή «Λίνο-Λίνο» δεν ήταν μόνο για τη προσφορά σου στο παιχνίδι του Σαββάτου...
«Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλαθλοι σκέφτηκαν έτσι και με χειροκρότησαν για όσα έχω προσφέρει. Με έκαναν να νιώθω χαρούμενος. Μπορεί να μην κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη».
-Το ανέφερες και μετά το τέλος του αγώνα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά με τον Λεβαδειακό. Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας;
«Κατά πρώτον, πρέπει να δουλεύουμε σωστά και συγκεντρωμένα. Το να κερδίζεις όταν δεν είσαι τόσο καλός, είναι θετικό, διότι σου δίνει αυτοπεποίθηση. Πρέπει όμως να δείξουμε οτι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».
-Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο. Πιστεύεις ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτάσει φέτος εκεί που δεν κατάφερε να φτάσει τα προηγούμενα χρόνια, αν και τότε είχε μια ομάδα πιο έμπειρη;
«Τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και τώρα να είστε σίγουροι ότι όλοι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ, διότι πάντα ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στον τελικό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο και να ψάξουμε τη νίκη σε κάθε μας παιχνίδι».
-Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για σένα και στάθηκε στον τρόπο με τον οποίον προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα...
«Κάνω αυτό που πρέπει. Ο προπονητής έχει κάθε δικαίωμα να είναι απαιτητικός κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα από αυτά που μας ζητάει, όσον αφορά την προσπάθεια για τη νίκη. Ο προπονητής προσπαθεί να μας βοηθήσει κι εμείς πρέπει να τον βοηθάμε με το να προσπαθούμε συνεχώς, και στις προπονήσεις και μέσα στο γήπεδο, στους αγώνες. Είναι εξαιρετικός προπονητής και άριστος επαγγελματίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: