Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ρότσα: «Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο»

Ρότσα: «Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο»
Εμφάνιση που δίνει ελπίδα στον κόσμο της ομάδα χαρακτήρισε εκείνη του Παναθηναϊκού στο 2-2 με τον Ολυμπιακό ο Χουάν Ρότσα.

Ο τεχνικός των «πράσινων» τόνισε πως το «τριφύλλι» άξιζε τη νίκη –έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ενώ για την εμφάνιση του Μαυρία σχολίασε: «ο Χάρης έγινε άντρας»!

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χουάν Ρότσα:

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το ντέρμπι, με τη διακύμανση που είχε, αξίζατε τη νίκη;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ναι, την αξίζαμε. Θα σταθώ πρώτα στον αγώνα. Εγώ είχα χρόνια να δω ένα όμορφο ντέρμπι σαν το σημερινό. Αυτό είναι κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παίχτηκε το παιχνίδι χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήταν δύσκολη εβδομάδα για εμάς, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο μας πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξαναγίνει δυνατός. Γιατί μεγάλος είναι. Δυνατός μπορεί να γίνει. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Κάνατε δυο πολύ καλά παιχνίδια, σε δυνατό ρυθμό, νιώθετε «προδομένοι» από την αμυντική λειτουργία;


«Το ποδόσφαιρο κρίνεται από τις λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο και η ικανότητα του αντιπάλου, μην το ξεχνάμε. Όπως και στην Αγγλία, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σήμερα ξέραμε την ικανότητα του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις. Το θετικό για μας είναι ότι δώσαμε δυο παιχνίδια υψηλού επιπέδου μέσα σε λίγες μέρες. Γυρίσαμε Παρασκευή βράδυ από την Αγγλία και ήρθαμε με μια προπόνηση σήμερα το πρωί στο ντέρμπι. Ξέραμε τι κάναμε και η ομάδα έδειξε πάρα πολύ δυνατή και με πολλά τρεξίματα. Για τέτοιες λεπτομέρειες, είχαμε λίγο χρόνο σαν ομάδα. Ελπίζουμε σε αυτό το κομμάτι να δουλέψουμε στο μέλλον και να το βελτιώσουμε».

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για την παρουσία του Μαυρία;

«Ο Χάρης έγινε άντρας πολύ γρήγορα. Τον ξέρουμε από την ακαδημία. Έβαλε ένα στόχο σαν ποδοσφαιριστής. Δεν φεύγει από τη γραμμή που έχει χαράξει. Δεν είναι μόνο να τον βοηθούν όσοι δουλεύουν δίπλα του αλλά κι ο παίκτης να ξέρει τι θέλει. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο και θεωρώ ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει πολύ δυνατός στο μέλλον».

Αυτή η καλή εικόνα της ομάδας, μπορεί να γίνει καλύτερη με κάποιες προσθήκες;

«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Το δουλεύουμε κι αυτό το κομμάτι αλλά σαν προπονητής κοιτάζω το έμψυχο υλικό που έχω τώρα, για να μη φεύγει η σκέψη μου από αυτό που δουλεύουμε τώρα. Αν πρέπει πάντως, μπορεί να γίνει».

Αν ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς έπαιζε όπως παίζει τώρα με εσάς, θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο;

«Δεν θέλω να μπω στο παρελθόν. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Εγώ ξέρω ότι ήρθα στον Παναθηναϊκό σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του από το 1979 και μετά. Ήταν μια ομάδα που δεν άρεσε. Το ευτύχημα για μένα και τα παιδιά που δουλεύουμε μαζί, είναι ότι πολύ γρήγορα οι ποδοσφαιριστές καταλάβανε κάποια πράγματα. Για αυτό είπα πως με τα τρία παιχνίδια που δώσαμε σε μια εβδομάδα δώσαμε ελπίδα στον κόσμο πως ο Παναθηναϊκός θα γίνει πάρα πολύ δυνατός. Ότι έγινε στο παρελθόν, έγινε. Εγώ από την πρώτη στιγμή σας είπα πως δεν θέλω άλλοθι για τίποτα. Ξέρω πως μπήκα σε έναν δύσκολο κι ανηφορικό δρόμο. Σε δέκα μέρες θα τελειώσει ο μαραθώνιος που έχουμε και εκτός από τη βελτίωση που θέλουμε να έχουμε, χτίζουμε και το μέλλον του Παναθηναϊκού».

Θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα μια αλλαγή, όταν ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς και πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, για να βοηθηθεί η ομάδα;

«Η ερώτηση για τις αλλαγές γίνεται πολλές φορές. Το θέμα των αλλαγών το βλέπει καλύτερα ο προπονητής γιατί παρακολουθεί καλύτερα το παιχνίδι. Δεν σημαίνει ότι αν βάλουμε τέσσερις επιθετικούς θα είμαστε πιο επιθετικοί. Είναι πως χτίζεται μια επίθεση από τον τερματοφύλακα. Στις αλλαγές σκέφτεσαι κάτι και δεν σου βγαίνει, άλλες φορές σου βγαίνει. Αυτό που θέλω εγώ από τα παιδιά, είναι να μπαίνουν μέσα κι έστω και για ένα λεπτό να βοηθάνε την ομάδα. Καμιά φορά κι ένα λεπτό, είναι αρκετό».

Τέλος, ο Ρότσα ζήτησε να κάνει ένα ακόμα σχόλιο και δήλωσε:

«Θέλω να πω ξανά πως έγινε ένα όμορφο παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, χωρίς προβλήματα. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εικόνα του. Αυτό είναι το κέρδος για όλους εμάς που ασχολούμαστε. Η εικόνα μας είναι τσαλακωμένη αλλά κι εμείς κι ο Ολυμπιακός και στην Ευρώπη και σήμερα δείξαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Όλα τα άλλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο -και οι χαρές και οι λύπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: