Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Γεια σου Γιάννη! Κουκιά σπέρνω!!

Γεια σου Γιάννη! Κουκιά σπέρνω!
Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήταν μια καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού σε πολλά επίπεδα. Εξαιρείται το βαθμολογικό.

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Τη συγκεκριμένη νίκη, τη στερήθηκαν οι πράσινοι γιατί δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν κι ήταν σαφώς περισσότερες από τις αντίστοιχες του Ολυμπιακού.

Δεν φταίει ο διαιτητής Μάνταλος γι΄ αυτό και καλό είναι να ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο γονατισμένος από την κούραση και τις ελλείψεις Παναθηναϊκός ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Πίεσε, έτρεξε κι επέβαλε έναν ρυθμό παιχνιδιού που καθήλωνε τον αντίπαλο. Δικό του έργο - κυρίως - ήταν το καλό ποδόσφαιρο και το όμορφο θέαμα που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ. Δικός του ο μέγας πρωταγωνιστής Χάρης Μαυρίας.

Ο 18χρονος εξτρέμ μας έπεισε ότι μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στην ομάδα του και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Πέτυχε μια γκολάρα, δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης και συμπεριφέρθηκε στον έμπειρο Χολέβα όπως η γάτα στο ποντίκι.

Ακόμα ντρίπλες του σκάει... Ο Ολυμπιακός αποδέχτηκε νωρίς παθητικό ρόλο στο ματς. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν στη μεσαία γραμμή εκεί που ο Βιτόλο κι ο Ζέκα κατάπιαν τον Μοντέστο και τον Μανιάτη κι ο Ιμπαγάσα βγήκε ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

Ο Ρότσα απλούστευσε το παιχνίδι του τριφυλλιού και φρόντισε ώστε οι παίκτες του να το βλέπουν και ως ευχαρίστηση. Ετσι το αντιμετώπισαν οι 30.000 οπαδοί στις εξέδρες που χειροκρότησαν θερμά μετά τη λήξη. Την νίκη εντυπώσεων του Παναθηναϊκού παραδέχτηκαν με δηλώσεις τους οι ίδιοι οι αντίπαλοι (Θεοδωρίδης, Τοροσίδης) και μπράβο τους.

Τώρα γιατί ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ανακάλυψε σφαγή από την διαιτησία και βρήκε τον χρόνο να επαναλάβει όσα υποστηρίζει πριν καν αρχίσει η διοργάνωση είναι δυσεξήγητο. Και άδικο για την ομάδα και την σπουδαία εμφάνισή της...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: