Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αλαφούζος: «Γιατί σφυρίζουν διαιτητές με ανάμειξη στα στημένα»;

Αλαφούζος: «Γιατί σφυρίζουν διαιτητές με ανάμειξη στα στημένα»;
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-2) εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι ο Μάνταλος «ήταν προκλητικός» και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να σφυρίζουν διαιτητές που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση των στημένων αγώνων».

Κατά τ’ άλλα, τόνισε πως οι «πράσινοι» έδειξαν ότι δεν τους αξίζει η βαθμολογική τους θέση και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόοδο του εγχειρήματος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος

Για το παιχνίδι: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος που παρόλο που προκλήθηκε χυδαία, κρατήθηκε στα όρια της ευπρέπειας. Πρέπει επίσης να συγχαρούμε μια εξαιρετική ομάδα που είδαμε σήμερα ότι η βαθμολογική της θέση δεν ανταποκρίνεται στην αξία της και στις ικανότητες των παικτών της».

Για τη διαιτησία: «Ο διαιτητής είχε χειρουργικές αποφάσεις στο παιχνίδι. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις και γιατί συμμετέχουν σε παιχνίδια διαιτητές που εμπλέκονται στα στημένα. Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση: Όσοι έχουν ανάμειξη στα στημένα να τιμωρούνται, όσοι δεν έχουν να συνεχίζουν.

Δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες αλλοιώσεις. Ο διαιτητής σφύριζε ανάποδα σήμερα, ήταν προκλητικός, ενώ υπήρξε και πέναλτι. Το είδε όλος ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο ηθικός νικητής. Δεν θεωρώ κέρδος την καλή του εικόνα, διότι ήταν δεδομένη για μένα».


Για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»: «Σε όλη την Ευρώπη ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι αυτό της λαϊκής βάσης. Αυτή τη στιγμή το 58% των μετοχών ανήκουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ελπίζω κι άλλοι Παναθηναϊκοί να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα αλλά κοιτάμε να προοδεύουμε σταδιακά».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν έπεφταν οι δικοί μας παίκτες κάτω, αλλά του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Είναι κρίμα όμως που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: