Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Νέο σκάνδαλο στημένων με Νάπολι και Καναβάρο!!

Νέο σκάνδαλο στημένων με Νάπολι και Καναβάρο
Σοκ στην Ιταλία!

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Στέφανο Παλάτσι, πρότεινε 9μηνο αποκλεισμό στους Πάολο Καναβάρο και Τζιανλούκα Γκράβα της Νάπολι, για μία υπόθεση «στημένου» παιχνιδιού του 2010 (Σαμπντόρια-Νάπολι 1-0 τελευταία αγωνιστική).

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως αυτός που «έδωσε» την πληροφορία, είναι ο παλιός 3ος τερματοφύλακας των «παρτενοπέι», Ματέο Τζιανέλο ο οποίος σε εκείνο το ματς ξεκίνησε βασικός και θα τιμωρηθεί με 3 χρόνια και 3 μήνες.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Στις 16 Μαΐου του 2010 η Σαμπντόρια υποδέχονταν την Νάπολι για την τελευταία αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Εάν οι γηπεδούχοι κέρδιζαν, εξασφάλιζαν την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2010-2011 ως τέταρτοι, αφού προπορεύονταν δύο βαθμούς της Παλέρμο που την ακολουθούσε και ήταν Πέμπτη! Εν τω μεταξύ, εάν η Μίλαν που ήταν τρίτη έχανε από την Γιουβέντους και η Σαμπντόρια κέρδιζε την Νάπολι, η ομάδα της Γένοβας έπαιρνε αυτή την τρίτη θέση και την απευθείας συμμετοχή στην επόμενη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εν τέλει, Μίλαν, Σαμπντόρια και Παλέρμο κέρδισαν όλες και με αυτή τη σειρά κατέληξαν και στην βαθμολογία. Όμως το 1-0 της Σαμπντόρια (51’ Πατσίνι) με την αδιάφορη Νάπολι (έβγαινε Europa league ανεξαρτήτως αποτελέσματος) έβαλε «φωτιές» αφού χαρακτηρίστηκε «στημένο».

Και σήμερα, ο αθλητικός εισαγγελέας Στέφανο Παλάτσι μετά και την κατάθεση του Ματέο Τζιανέλο, έβγαλε τα συμπεράσματά του και πρότεινε την τιμωρία. Μιας και ο παλιός τερματοφύλακας (3ος) την Νάπολι, είπε πως: «όντως, το παιχνίδι ήταν… περίεργο, αλλά δεν είχε καμία σχέση με χρήματα όλο αυτό». Παραδέχτηκε εμμέσως, πλην, σαφώς, πως η απόδοση του και των αμυντικών Πάολο Καναβάρο και Τζιανλούκα Γκράβα, ήταν «αυτοκαταστροφική», όπως την χαρακτήρισε. Αλλά δεν χρηματίστηκαν σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε. Ίσως το έκαναν για να μην βγει η μισητή Παλέρμο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως για άλλους λόγους, όμως υπήρξε παραδοχή για μειωμένη απόδοση.

Έτσι, ο αθλητικος εισαγγελέας, Στέφανο Παλάτσι αποφάσισε να προτείνει τις εξής ποινές:

Ματεό Τζιανέλο: 3 χρόνια και 3 μήνες αποκλεισμό. Βέβαια, ο παλιός 3ος τερματοφύλακας της Νάπολι που σε εκείνο το ματς ξεκίνησε βασικός και είχε παραδέχθηκε πως είχε μειωμένη απόδοση, έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Πάολο Καναβάρο: 9 μήνες αποκλεισμό.
Τζιανλούκα Γκράβα: 9 μήνες αποκλεισμό.
Νάπολι: Αφαίρεση 1 βαθμού και 100.000€ πρόστιμο.




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: