Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Δεν τελειώνει ο αγώνας"

"Ο αγώνας δεν τελειώνει. Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο γηραιός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αποψη".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τάκης

Θα ήθελα από εσάς ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα που έχετε καταβάλει με τους συνεργάτες σας.

«Η ομάδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Έπρεπε κάποιοι να βγούνε μπροστά και να αναλάβουν μια προσπάθεια ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα. Ο αγώνας δεν τελειώνει. Υπάρχουν πολλά και καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα. Ο Ηρακλής θυμίζει ωρολογιακή βόμβα. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Καθημερινά γινόμαστε όλο και πιο έμπειροι για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα. Υπάρχει κόσμος που μας πιστεύει και μας στηρίζει».

Πάντως βοηθάει το σχετικά καλό ξεκίνημα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα...
«Είναι σημαντικό, πλην των λειτουργικών θεμάτων, η ομάδα να πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα. Πράγματι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και μεγάλη, η οποία μάλιστα θα σταματήσει τον Μάιο. Είχαμε μια ατυχία στο θέμα του προπονητή, αλλά αποδείχτηκε ότι μας βγήκε σε καλό αφού η παρουσία του κ. Ουζουνίδη στον πάγκο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Ήρθαν ποδοσφαιριστές στην ομάδα με εγνωσμένη αξία, ενώ αυτοί που έμειναν μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Η ομάδα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει για να τα καταφέρει μέσα στο γήπεδο, ενώ εμείς προσπαθούμε να δημιουργούμε καθημερινά συνθήκες για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Ποιο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον του Ηρακλή, ειδικότερα σε ότι αφορά στο οικονομικό επίπεδο;
«Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και σε θέματα οικονομικής και νομικής φύσεως του παρελθόντος. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε, τόσο καλύτερα για την ομάδα. Έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα και η προσπάθεια συνεχίζεται. Μακάρι να βρεθούνε και άλλοι πέντε � έξι φίλαθλοι της ομάδας όπως είμαστε εμείς και να μπορέσουν να δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις. Ο Ηρακλής αποτελεί κτήμα του κάθε Ηρακληδέα. Και θα πρέπει να νιώθει περήφανος για την ομάδα του».

Μπορείτε να μου οριοθετήσετε τους στόχους της ομάδας στη φετινή περίοδο;
«Η ομάδα χρειάζεται υπομονή και στήριξη από τους φιλάθλους. Ο Ηρακλής θα πρέπει να γίνει πιο θελκτικός σαν προϊόν. Να λειτουργεί σωστά και επαγγελματικά, να αποδίδει μέσα στο γήπεδο, οι φίλαθλοι να στηρίζουν την ομάδα, ώστε να παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα και να μπορεί να προσβλέπει σε περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να διαφημιστούν. Ο Ηρακλής θα πρέπει να φθάσει σε ένα επίπεδο που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν επενδυτή, από τους οποίους στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί. Ο Ηρακλής θα πρέπει να στηρίζεται στον κόσμο του. Και όχι μόνο στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ή της Βόρειας Ελλάδας. Θα πρέπει να ενεργοποιήσει τους φιλάθλους του από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ήδη φέτος στο γήπεδο έρχεται αρκετά περισσότερος κόσμος από ότι πέρσι. Θέλουμε να δώσουμε χαμόγελο σε αυτόν τον κόσμο. Το χαμόγελο φέρνει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον κάνει την ομάδα πιο θελκτική».

Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει γίνει πάρα πολύς λόγος για την διαιτησία. Το δικό σας σχόλιο ποιο είναι;
«Δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, άρα είναι λογικό προβλήματα να αντιμετωπίζει και το ποδόσφαιρο. Ούτε οι... αιχμηρές ανακοινώσεις πιστεύουμε ότι βοηθάνε., ούτε οι ξαφνικές τιμωρίες διαιτητών. Υπάρχουν κακοί διαιτητές, αλλά υπάρχουν και διαιτητές που κάνουν λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Είναι μέρος του αθλήματος. Όσα λιγότερα λάθη βλέπουμε από τους διαιτητές και μάλιστα λιγότερα σκόπιμα λάθη, τόσο πιο ανταγωνιστικό θα γίνεται το ποδόσφαιρό μας και είναι βέβαιο πως όλοι θα βγούνε κερδισμένοι από αυτό».

Ιδιαίτερα ασχολήθηκαν με την διαιτησία οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Μπορούν οι δύο μεγάλες ομάδες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαιτησίας;
«Νομίζω ότι η ιστορία με τους αυτόκλητες σωτήρες θα πρέπει να σταματήσει. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από όλους για να ανέβει επίπεδο. Τόσα χρόνια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είτε δεν ήθελαν να λύσουν το θέμα της βελτίωσης της διαιτησίας, είτε το έκαναν με τα λόγια. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν όλοι ότι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προσελκύει περισσότερο κόσμο και αυξάνει το ενδιαφέρον. Να αποκτούν σημασία οι νίκες οι ήττες και οι ισοπαλίες».

Πρόσφατα καταθέσατε μια πρόταση στον ΠΑΟΚ και τον Aρη, για κοινό μέτωπο, ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα της διαιτησίας. Ανταπόκριση δεν υπήρξε από καμία ομάδα. Τι έχετε να σχολιάσετε;
«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως η πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής, προς τις άλλες δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη Super league, ήταν να καθίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το διευκρινίζω γιατί ακούστηκαν διάφορα. Δεν είχε να κάνει η πρότασή μας για κοινό μέτωπο των τριών για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Απλά να βρισκόμασταν όλοι μας για να διαπιστώσουμε, αν έχουμε κάτι να προτείνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Να αφαιρέσουμε το δικαίωμα να κρύβουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους οι ομάδες πίσω από την διαιτησία».

Καμία από τις δύο ΠΑΕ όμως δεν απάντησε στην πρόταση σας...
«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό. Η ΠΑΕ Ηρακλής απηύθυνε μια συγκεκριμένη πρόταση και θα το πράξει εκ νέου στο μέλλον, αν κρίνει ότι είναι απαραίτητο».

Κύριε Τάκη, αν και αναφερθήκατε προηγουμένως στον κόσμο της ομάδας, θα ήθελα ένα πιο ξεκάθαρο σχόλιο για τους φιλάθλους της ομάδας σας.
«Για τον κόσμο του Ηρακλή, τι να πούμε. Η προσπάθειά του ήταν συγκινητική. Ο κόσμος της ομάδας κατάλαβε ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν ζωή στην ομάδα και να βοηθήσουν τον Ηρακλή να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος. Η υποστήριξη τους είναι μεγάλη. Και οικονομική, αφού με την αφορά των διαρκείας, αλλά και τα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες δίνουν μεγάλη ανάσα, αλλά και ηθική, αφού τους θέλουμε δίπλα μας. Και εμείς που βρισκόμαστε στην διοίκηση αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ περισσότερο η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Δίνουν δύναμη στην ομάδα. Η παρουσία του κόσμου και η στήριξή του είναι αναγκαία, χρήσιμη και καθοριστική. Από εκεί και πέρα όμως η καλή πορεία της ομάδας θα είναι αυτή που θα τον ενεργοποιήσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: