Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Νίκη για τον κόσμο"

Το τρίποντο κόντρα στον Αρη θέλει ο Αντελίνο Βιερινία για να χαρεί ο κόσμος τη ομάδας όπως τόνισε ο ίδιος. "Κάτι παραπάνω από ένα ματς", ήταν η ατάκα του Ζουέλα για το ντέρμπι.Οι δύο παίκτες μίλησαν στο περιθώριο της προπόνησης της Παρασκευής στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Δικεφάλου είπε αναλυτικά:

«Πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα, όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, και συνέχισε:

«Είναι ένας αγώνας ντέρμπι, αλλά εμείς παίζουμε στην Τούμπα και θα έχουμε τη θερμή υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου μας. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα, κι αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χρειαζόμαστε το τρίποντο για να ανεβούμε στη βαθμολογία και να δώσουμε χαρά σε εμάς και τον φίλαθλο κόσμος μας».

-Δεν έχεις λείψει από κανένα παιχνίδι της φετινής σεζόν. Κατά κοινή ομολογία, όμως, η απόδοσή σου στα τελευταία παιχνίδια απέχει από τα γνώριμα προσωπικά σου στάνταρ. Ποια η άποψή σου;

Και στη διάρκεια της περσινής σεζόν είχα λείψει από ένα παιχνίδι και μόνο. Κοιτάξτε. Όταν μια σεζόν αρχίζει με όχι τόσο καλά αποτελέσματα, έχει προηγηθεί μια προετοιμασία, όπως αυτή στη Γερμανία, και στην οποία έχω αναφερθεί πρόσφατα σε δηλώσεις μου, και, επιπλέον, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, είναι λογικό, από ένα σημείο και μετά να νιώθεις λίγη κούραση. Κι αυτό φαίνεται.

Από την άλλη, προσπαθώ πάντα να βοηθήσω την ομάδα μου. Κι όταν δεν μπορώ να τη βοηθήσω με το σκοράρισμα ή τη δημιουργία φάσεων, επιδιώκω να τη βοηθήσω με άλλον τρόπο. Συμμετέχοντας, δηλαδή, όσο πιο ενεργά μπορώ στην άμυνα της ομάδας ή στις αντεπιθέσεις της. Όλα αυτά απαιτούν και προϋποθέτουν σκληρή δουλειά στις καθημερινές προπονήσεις. Ελπίζω ότι στην εξέλιξη της περιόδου θα καταφέρω να δώσω στην ομάδα μου όσα πραγματικά μπορώ».

«Φυσικά και δεν έχουμε κρατήσει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και τη συνολική μας παρουσία. Θεωρώ ότι κάναμε μια έξυπνη εμφάνιση και παρουσιαστήκαμε καλά διαβασμένοι, τόσο εμείς οι παίκτες, όσο φυσικά και ο προπονητής μας», σχολίασε σχετικά για την προχθεσινή παρουσία του ΠΑΟΚ εναντίον των Κροατών και συμπλήρωσε:

«Κάναμε σωστή διαχείριση του αγώνα, απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Φυσικά, αυτό που μένει στο τέλος είναι η ικανοποίηση για την κατάκτηση του τρίποντου».

-Θεωρείς ότι δύο νίκες στην Τούμπα κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Κλαμπ Μπριζ θα είναι αρκετές για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ;

Δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Και τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη. Οφείλουμε να δείξουμε τον μέγιστο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης στον συγκεκριμένο αγώνα, που είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Όταν έρθει η εβδομάδα, που θα τεθούμε αντιμέτωποι στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε για το Γιουρόπα Λιγκ».

-Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δείχνετε μεγαλύτερο ζήλο στα ματς της Ευρώπης, σε σχέση με τα παιχνίδια για τη Σούπερ Λίγκα. Τι έχεις να απαντήσεις;

Ασφαλώς και με βρίσκει κάθετα αντίθετο η συγκεκριμένη άποψη. Όλοι οι παίκτες της ομάδας μας δείχνουν το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση, αγωνιζόμενοι, είτε στο εγχώριο πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη. Ενδεχομένως στα ματς της Ευρώπης οι αντίπαλοί μας να μη γνωρίζουν και πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου κάθε αντίπαλός μας τα δίνει όλα, και κάτι παραπάνω, για την επιτυχία και, εφόσον τα καταφέρει, θεωρεί ότι πήρε ένα…φανταστικό αποτέλεσμα.

Στην πράξη, η διαφορά στα μέχρι τώρα παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν το γεγονός ότι στη Σούπερ Λίγκα μας έλειψε η τύχη. Εντάξει, η απόδοσή μας στα τελευταία ματς δεν ήταν η ιδανική, παρ’ όλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Τα γκολ, όμως, δεν ήρθαν, με συνέπεια να έχουμε τα ανεπιτυχή αποτελέσματα».

-Τι ρόλο έπαιξαν οι επισκέψεις, την προηγούμενη εβδομάδα, στις προπονήσεις αντιπροσωπείας οπαδών της ομάδας;

Ο κόσμος πάντα μας βοηθά, όχι απαραίτητα ερχόμενοι εδώ για να μας μιλήσουν αλλά με τον τρόπο που μας υποστήριξαν στο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όλοι οι παίκτες αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις.

Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ επιζητά πάντα το καλύτερο και όταν δεν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, είναι λογικά να εκδηλώνει τις αντιδράσεις του. Ελπίζω στο εξής να απασχολούμαστε μόνο με επιτυχίες της ομάδας μας»




Ζουέλα: «Να μιλήσουμε στο γήπεδο»

Όσο για τον Ζουέλα; Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου τόνισε: «Πραγματικά, ένιωσα μεγάλη χαρά στην πρώτη μου παρουσία με την ομάδα μου», τόνισε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της χθεσινής απογευματινής προπόνησης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και πρόσθεσε:

«Ήθελα πολύ να αγωνιστώ, ειδικά μέσα στην Τούμπα, μπροστά σ’ αυτούς τους καταπληκτικούς μας φιλάθλους. Δόξα τω Θεώ, έπαιξα στο τελευταίο ημίωρο και, το πιο σημαντικό, φθάσαμε στη νίκη».

Για το γεγονός ότι έπειτα από δύο μήνες δράσης, έχει μόλις μια επίσημη παρουσία στην ομάδα του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Δε γνωρίζω κανέναν παίκτη, που να είναι ευχαριστημένος όταν δεν αγωνίζεται. Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα, αφού ήμουν τραυματίας. Μετά μπήκα στο πρόγραμμα της ομάδας, όντας υποχρεωμένος να καλύψω το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Δε νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα κατώτερο επίπεδο από τους συμπαίκτες μου. Ξέρω καλά ποιος είμαι, όπως και στην ομάδα γνωρίζουν τι μπορώ να δώσω. Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος, και νομίζω ότι η σεζόν θα εξελιχθεί με θετικό τρόπο».

Ο Αγκολέζος αμυντικός ρωτήθηκε και για την αυριανή σπουδαία αναμέτρηση με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας: «Γενικότερα, είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά που προσπαθεί να δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις ικανότητές του. Ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα μας ένα ματς με τον Άρη, και ειδικά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Αναμφίβολα είναι ένα δύσκολο ματς με χαρακτήρα ντέρμπι.

Έχω αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα ματς πρωταθλήματος που δίνει τρεις βαθμούς. Πρόκειται για έναν αγώνα ξεχωριστό».

Αναφερόμενος στο ματς της Πέμπτης, τόνισε: «Ήταν ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού ξέραμε ότι με νίκη θα περνούσαμε πρώτοι στον όμιλο. Η αλήθεια είναι ότι πριν από κάθε παιχνίδι υπάρχει πίεση, αλλά όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, τα ξεχνάς όλα και προσπαθείς για το καλύτερο».

Όσο για την πίεση που άσκησε η Ντιναμό προς το τέλος του αγώνα, σημείωσε: «Είναι λογικό για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ να προσπαθεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την σε βάρος της κατάσταση. Παραμείναμε, όμως, συγκεντρωμένοι, ήμασταν δεμένοι ως ομάδα και διαφυλάξαμε το υπέρ μας σκορ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: