Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Άργησε να φύγει ο Μπάγεβιτς»

Υπέρ της αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ τάχθηκε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα έπρεπε καν να έχει επιστρέψει στην ομάδα, καταλογίζοντας τις ευθύνες σε αυτούς που τον έφεραν. Αναλυτικά η συνέντευξή του στην «ΑΠΟΨΗ»

-Κύριε Χατζηχρήστο, πώς σχολιάζετε την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ;

«Και… πολύ άργησε! Για εμένα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όχι μόνο έπρεπε να έχει παραιτηθεί νωρίτερα, αλλά δεν θα έπρεπε να έχει έρθει καθόλου στην ΑΕΚ. Η επιστροφή του δεν ωφέλησε σε τίποτα την ομάδα. Δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα που μόνο καλό δεν έκαναν στην ομάδα. Πιστεύω ότι το κεφάλαιο ΑΕΚ έχει κλείσει εδώ και καιρό για τον Μπάγεβιτς».

-Τι καταλογίζετε στον Μπάγεβιτς;

«Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν καταλογίζω κάτι στον Μπάγεβιτς. Άλλωστε, δεν φταίει αυτός που επέστρεψε στην ομάδα, αλλά αυτοί που τον έφεραν. Ο Κούλης και ο Κανελλόπουλος. Αυτοί το αποφάσισαν, άρα αυτοί ευθύνονται για την λανθασμένη απόφαση».

-Καταδικάζετε την επίθεση που δέχτηκε ο Μπάγεβιτς στην Καλλιθέα;

«Φυσικά και το καταδικάζω. Και το καταδίκασα και τότε. Δεν είμαι υπέρ της βίας σε τέτοια θέματα. Αλλά κάποιες φορές, τα πράγματα ξεφεύγουν και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται αυτές οι ασχήμιες που δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ».

-Η ΑΕΚ φέρεται να αναζητά Ισπανό τεχνικό για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς. Συμφωνείτε με μια τέτοια επιλογή;

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ΑΕΚ.  Αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος προπονητής και να έρθει,  πρέπει να κάνει τρία θετικά αποτελέσματα για να μπορέσει να πάρει την «κρυάδα». Αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πρέπει οι διοικούντες να πάρουν την σωστή απόφαση και να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουν σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της».

-Ποια είναι η γνώμη σας για την κουβέντα για την διαιτησία που γίνεται αυτές τις ημέρες;

«Σωστά γίνεται αυτή η κουβέντα. Οι διαιτητές κάνουν πολλά λάθη. Είδαμε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Άρη, πως ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη» και τα δύο πέναλτι που δεν μας έδωσε ο Κουκουλάκης στο ματς με την Τρίπολη. Βλέπετε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει».

-Ποια στοιχεία λείπουν από την φετινή ΑΕΚ;

«Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που δεν έχει η ΑΕΚ. Καταρχάς, απουσιάζει το όραμα. Και χωρίς όραμα μια ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επίσης, απουσιάζει η ομοιογένεια. Στην ομάδα υπήρχαν πολλές εσωτερικές κόντρες , οι οποίες αποτελούσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη της ομάδας. Το τρίτο στοιχείο που λείπει είναι η παρουσία ενός ηγέτη. Κάποιου, δηλαδή, που θα μπορεί  να πάρει την ομάδα στις πλάτες του».

-Αναφορικά με την έδρα, οι παίκτες εξέφρασαν την άποψη μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, να χρησιμοποιούν μόνιμη έδρα την Ριζούπολη.  Συμφωνείτε με μια τέτοια κίνηση;

«Δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος. Διότι, μπορεί η Ριζούπολη να είναι πιο έδρα, ωστόσο τι θα γίνει σε περιπτώσεις όπως ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης; Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

-Τι πρέπει να γίνει για να ανέβει η ΑΕΚ στον αφρό;

«Μία είναι η λύση. Να βρίσκονται σε κάθε εντός έδρας ματς 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της. Να ανέβει στην θέση που της αξίζει».

-Ποιος είναι ο στόχος της φετινής ΑΕΚ;

-«Μα φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι πάντα αισιόδοξος και δεν χάνω την αισιοδοξία μου. Μπορεί να μην έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά την πιστεύω την ομάδα. Με σωστή επιλογή στο θέμα προπονητή και με 50.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει το υλικό και μπορεί να πάρει τον τίτλο».

-Τέλος, να πούμε και μια κουβέντα για το τμήμα του μπάσκετ. Τι γίνεται εκεί; Θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα;

-«Δεν ξέρω τίποτα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κάνουμε ότι ενέργειες μπορούμε για να σώσουμε τα πράγματα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω  μέχρι την τελευταία στιγμή  να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: