Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ...προετοιμασία δείχνει καλή χρονιά!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης καταγράφει τι είδε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία και εξηγεί γιατί η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή...
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και όσοι είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε από κοντά έχουμε δει κάποια πράγματα , που σε κάνουν να πιστεύεις, ότι η φετινή ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη, πολύ πιο βελτιωμένη από την περσινή. Ας δούμε κάποια πράγματα, που στα δικά μου μάτια ξεχώρισαν αυτό το 10ημερο.
ADVERTISEMENT
*Ο τρόπος προπόνησης είναι υψηλού επιπέδου στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ο Αναστασίου κάνει πολλές ασκήσεις με μπάλα , που είναι και εξαντλητικές –για να βοηθήσουν την βελτίωση της φυσικής κατάστασης- αλλά και ευχάριστες με τους παίκτες να προπονούνται με μεγάλο κέφι και διάθεση.
*Η παρουσία του Αναστασίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο και η παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας βοηθούν τους παίκτες να βρίσκονται με κλειστά μάτια στις προπονήσεις στις ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης, που κάνουν. Η μπάλα αλλάζει με ταχύτητα, υπάρχει πολύ κίνηση χωρίς την μπάλα και αυτά που βλέπουμε σε αρκετά επίσημα παιχνίδια είναι δουλεμένα στην προπόνηση.Ο προπονητής του Παναθηναϊκού βάζει πολύ τακτική στην προπόνηση και επιθετική και αμυντική.
*Το κλίμα στην ομάδα είναι μοναδικό. Χρόνια ολόκληρα έχω να δω τους παίκτες να είναι όλοι μία παρέα. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση . Δεν υπάρχουν κόντρες, υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν υπάρχει φθόνος, υπάρχει άμιλα. Οι πλάκες είναι σε καθημερινή βάση μετά το τέλος της προπόνησης, αλλά και στην διάρκεια κάποιων ασκήσεων. Οι παίκτες δεν είναι χωρισμένοι σε παρέες, αλλά όλοι μιλάνε με όλους
*Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται και αυτός να έχει ωριμάσει πολύ και να ξέρει τι θέλει. Εχει ξεκάθαρο πλάνο στις προπονήσεις, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες , που τον καταλαβαίνουν με μεγάλη ευκολία. Θα τους κάνει πλάκα, αλλά αν κάτι δεν κάνουν καλά , θα τους βάλει και τις φωνές. Το κυριότερο; Ολοι οι παίκτες έχουν αποδεχθεί , ότι είναι ΔΙΚΑΙΟΣ.
*Οι νέοι παίκτες , αμέσως μπήκαν στο κλίμα της ομάδας. Από τους ξένους ο Βέμερ προσαρμόστηκε πιο γρήγορα από όλους και είναι έτοιμος να παίξει, ο Σάντσεθ ήρθε τελευταίος στην προετοιμασία, αλλά και αυτός είναι έτοιμος να μπει  στην 11αδα, ο Λουντ έχει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά είναι δεμένα τα πόδια του από τις σκληρές προπονήσεις, που δεν είχε συνηθίσει στην Φινλανδία(πιστεύω, ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στην πορεία), ο Τελάντερ θα δώσει μεγάλη δύναμη στην άμυνα και στο ψηλό παιχνίδι, ο Καλτσάς νοιώθει σαν να παίζει χρόνια την ομάδα και θα βάλει πολλά κρίσιμα γκολ και ο Εσιέν είναι μία τεράστια προσωπικότητα, έχει γίνει ένα με όλους τους παίκτες και αν παίξει ακόμα και στο 50% αυτού που μπορεί στην διάρκεια της χρονιάς θα κάνει τεράστια διαφορά.
*Θυμηθείτε τον Βασίλη Αγγελόπουλο. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο πιστεύω, ότι αυτό το παιδί θα γράψει την δική του ιστορία στην ομάδα. Φοβερά στοιχεία , γρήγορος, καλή τεχνική με ποδοσφαιρικό θράσος εντός γηπέδου , πολύ καλός χαρακτήρας και ευγενικό παιδί. Και κυρίως; Ταπεινός

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: