Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Γλίτωσε από τη Μαφία και... σκοράρει!!

Φαμπρίτσιο Μίκολι, ο φορ που άφησε πίσω του... μαφία, αστυνομία και βρήκε ξανά δίχτυα. Στα 36 του χρόνια βρήκε τον ποδοσφαιρικό του... παράδεισο στη Μάλτα!
Εβαλε τη σφραγίδα του στα ιταλικά γήπεδα! Ενας ατίθασος χαρακτήρας εντός και εκτός γηπέδού που φόρτωσε με πολλά γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά έβαλε και το όνομά του στη λίστα της... αστυνομίας! Γκολ, μαφία, Μαραντόνα αστυνομία σε μια καριέρα γεμάτη τρέλες!
Φόρεσε τη φανέλα κορυφαίων ομάδων, της Γιουβε, της Φιορεντίνα, έπαιξε στο εξωτερικό με τη Μπενφίκα και στην επιστροφή του στη Serie A έκανε απίστευτα πράγματα με την Παλέρμο. Εξι χρόνια, 165 συμμετοχές, 74 γκολ, αλλά η πόρτα της Εθνικής κλειστή, αφού όλοι ήξεραν πόσο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας ήταν!
Ο Μίκολι λατρεύει τη γυναίκα του Φλαβιάνα, την οποία γνώρισε στα 17 του και τον Ντιέγκο Μαραντόνα! Μάλιστα, το 2010 αγόρασε το σκουλαρίκι που είχε ο Αργεντίνος θρύλος, όταν αυτό είχε κατασχεθεί από την ιταλική αστυνομία! Στη δημοπρασία που έγινε, ο Μίκολι δαπάνησε 25.000 ευρώ για να το αποκτήσει και όπως τόνισε «Θα του το κάνω δώρο όταν τον δω από κοντά…». Το 2013 ήταν η χρονιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ! Η τελευταία του σεζόν στην Παλέρμο, αλλά και η πρώτη δυνατή επαφή με την αστυνομία!
Πέντε ώρες πέρασε στο γραφείο του Εισαγγελέα της πόλης για σχέσεις με την μαφία, αλλά και για προσβολή ενός Δικαστή, το αυτοκίνητο του οποίου είχε ανατιναχθεί οδηγώντας αυτόν και την οικογένειά του στο θάνατο «Είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μαφιόζος. Είμαι εναντίον της μαφίας. Ζητώ συγγνώμη από την πόλη του Παλέρμο, ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου που με μεγάλωσε με αξίες και σεβασμό» τόνιζε με δάκρυα στα μάτια ο Μίκολι.

Η αστυνομία είχε στα χέρια της επαφές του ποδοσφαιριστή με τον γιο ενός μαφιόζου, ώστε να πάρει τα λεφτά που του χρωστούσε ιδιοκτήτης μπαρ. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή πρόσθεσε: «Τώρα έχω ανάγκη να αναγεννηθώ, να σταματήσω όλες τις ηλιθιότητες».
Η Λέτσε ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, ωστόσο τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια δεν τον άφησαν να παίξει αυτό που ήξερε. Πρόλαβε να σημειώσει 17 γκολ σε 43 εμφανίσεις, αλλά το τέλος το φανταζόταν διαφορετικό! Αποχώρησε από την ομάδα όχι με τον τρόπο που επιθυμούσε, αλλά στα 36 του χρόνια αρνιόταν να κρεμάσει θλιμμένος τα παπούτσια του «Θα αποχωρήσω όπως θέλω εγώ, με το χαμόγελο στα χείλη…» τόνιζε ο Ιταλός και στις 24 Ιουνίου ήρθε η ανακοίνωση που «τρέλανε» τους συμπατριώτες του «Ο εξαιρετικός επιθετικός, Φαμπρίτσιο Μίκολι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μπικιρκάρα» ήταν η ανακοίνωση των Μαλτέζων.

Ο 36χρονος πείσθηκε αμέσως, αν και οι πληροφορίες κάνουν  λόγο πως ο πρόεδρος, Αντριάν Ντέλια του έδωσε… λευκή επιταγή! Ο Τζιοβάνι Τεντέσκο του έδωσε τη φόρμα, ο Μίκολι δεν πρόλαβε να χάσει ούτε… γραμμάριο, αλλά τη δουλειά του την έκανε. Στο πρώτο εντός με την Γιουλίσες έπαιξε ένα τέταρτο, μπήκε στο κλίμα, έβγαλε κάποιες καλές κάθετες και έστειλε το μήνυμα στους Αρμένιους. Στον επαναληπτικό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκόραρε και έστειλε τη Μπικιρκάρα στην επόμενη φάση. «Ο ήρωας της Μάλτας» έγραψε ο Τύπος την επόμενη μέρα και όλοι πιστεύουν πως απέναντι στη Γουέστ Χαμ ο Μίκολι θα βρει ξανά τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα…
Ο ίδιος είναι χαμογελαστός, συνεπής στις προπονήσεις και εξαιρετικά συνεργάσιμος με τους συμπαίκτες του. Αλλωστε, βλέπει τον εαυτό του και ως δάσκαλο για τους ερασιτέχνες συμπαίκτες του. Τα παραπανίσια κιλά δεν έχουν χαθεί, όπως και το… ταλέντο να σκοράρει! Στη Μάλτα βρήκε την ηρεμία, το χαμόγελό του, απομακρύνθηκε από τις... κακές παρέες, μάλιστα οι Ιταλοί λένε πως τον αριθμό του τον άλλαξε. Μπικιρκάρα η ομάδα που τον αγκάλιασε, του έδωσε την ευκαιρία να... αναγεννηθεί και ο ίδιος δεν το ξέχασε. Φαμπρίτσιο Μίκολι ένας τεράστιος φορ…




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: