Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κλήρωση, αλλά για ποιους;


Πρωτοτυπία και πάλι! Η κλήρωση της Σούπερ Λίγκας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00, αλλά ολόκληρη η λίστα με τα ονόματα που θα μπουν σε αυτήν θα γίνει γνωστή λίγο πριν την έναρξη της.

Κλήρωση, αλλά για ποιους;
Το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει στις 20:00 την τελετή της κλήρωσης της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2014-15. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ως γνωστόν από φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και πάλι με 16 ομάδες, αλλά δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι αυτές και ποιες θα μπουν στην κληρωτίδα.

Έχουν… κλειδώσει οι 14 και συγκεκριμένα οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Skoda Ξάνθη, Πλατανιάς, Καλλονή, Πανθρακικός, Πανιώνιος.

Λείπουν δύο κομμάτια, λόγω των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν με Βέροια και Κέρκυρα. Από τη Διοργανώτρια Αρχή όμως δεν έχουν αποφασίσει το πώς θα κινηθούν και αναμένεται να το κάνουν λίγες ώρες πριν την αποψινή διαδικασία. Δηλαδή, αν θα μπουν αυτές οι δυο ομάδες στην κληρωτίδα ή αν θα ακολουθηθεί η προ τριετίας τακτική με μπαλάκι που θα έχει «ομάδα Α» και «ομάδα Β».

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, αν και η Λίγκα θα έπρεπε να πάρει την απόφαση της νωρίτερα και όχι σήμερα, είναι πρώτον ότι δεν έχει επικυρωθεί η αποβολή της Κέρκυρας, ενώ υπάρχει η εισήγηση της ΕΕΑ, αλλά δεν έχει στείλει το πόρισμα της η Επιτροπή στη Διοργανώτρια Αρχή. Δεύτερον, έχει προσκληθεί στην κλήρωση ο Λεβαδειακός, ενώ έχει υποβιβαστεί. Οι Βοιωτοί υποβιβάστηκαν μαθηματικά (δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία από τον 6ο έως τον 18ο της βαθμολογίας), αλλά διεκδικούν να πάρουν τη θέση της Κέρκυρας ή της Βέροιας που έχει απαλλαχθεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία της δωροδοκίας στο ματς με τον Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: