Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μπαρτζώκας: «Δεν σκέφτηκα πολύ την πρόταση της Κουμπάν»

Επιθυμία του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό ήταν να εργαστεί στο εξωτερικό, όπως δήλωσε στο ρωσικό Τύπο, ενώ τόνισε πως απάντησε σχεδόν αμέσως θετικά στην Κουμπάν.

Μπαρτζώκας: «Δεν σκέφτηκα πολύ την πρόταση της Κουμπάν»
Σχεδόν… αμέσως αποδέχθηκε την πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «sport-express.ru».

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων ανάμεσα σε εκείνον και στη φιλοσοφία της ρωσικής ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ήθελε να εργαστεί σε έναν σύλλογο του εξωτερικού.

«Μετά την αποχώρησή μου από τον Ολυμπιακό ήθελα να εργαστώ στο εξωτερικό και γι’ αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση της Λοκομοτίβ. Οι διαπραγματεύσεις κύλησαν ομαλά, καθώς έχουμε τις ίδιες απόψεις για την πρόοδο της ομάδας. Γενικά, συμφώνησα χωρίς να το σκεφτώ πολύ. Πράγματι, εκτός Ελλάδας δεν έχω προπονήσει ξανά. Αλλά, το ίδιο το μπάσκετ είναι μία παγκόσμια… γλώσσα και όλοι την καταλαβαίνουν. Επίσης, για την ομάδα έχω ακούσει μόνο καλά λόγια, γι’ αυτό πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην ιστοσελίδα «sport-exrpess.ru».

Για το γεγονός πως από τους Ιτούδη, Πεδουλάκη και Κατσικάρη, μόνο ο πρώτος κράτησε τη δουλειά του στη Ρωσία: «Αναφέρατε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Κατά τη γνώμη μου, τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες προπονητές έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και γι’ αυτό πιστεύω πως η σχολή μας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι καλά σε μία ομάδα. Και αυτό εξαρτάται από τις επιλογές, τη σκληρή δουλειά και την τύχη. Αυτή τη στιγμή, επικεντρώνομαι στο να πάρω τις σωστές αποφάσεις και αν κάνω καλές κινήσεις στις μεταγραφές. Τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Για το γεγονός πως στον όμιλο της Ευρωλίγκας δεν είναι με την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα βγάλει η κλήρωση. Το σημαντικό είναι το πώς θα παίξει και όχι με ποιον. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η Λοκομοτίβ. Όσο για τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να διασταυρωθούμε στους επόμενους γύρους και είναι μία ομάδα που σέβομαι απόλυτα. Όμως, αργούμε μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή».

Για τον όμιλο που είναι η ομάδα του στην Ευρωλίγκα: «Στον αθλητισμό υπάρχει ένα κλισέ, που λέμε, ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτος στόχος είναι το TOP 16. Το να συζητάμε από το τώρα τους αντιπάλους δεν έχει νόημα, καθώς τα ρόστερ θα ολοκληρωθούν στο ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία, σε σχέση με τις υπόλοιπες στο γκρουπ».

Για το επίπεδο της VTB League: «Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό. Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να μην χάνει εύκολα την κορυφή, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλη “μάχη”. Θα σύγκρινα τη VTB League με το ελληνικό πρωτάθλημα πριν από 10-20 χρόνια, όπου εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ήταν πολύ δυνατοί οι ΑΕΚ, Μαρούσι, ΠΑΟΚ και Άρης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: