Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Θα κάνει τη διαφορά ο Πουλίδο που είδα εγώ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Άλαν Πουλίδο που έχει δει στο Μεξικό!  
Απ' ότι καταλαβαίνω από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ο Άλαν Πουλίδο ψάχνει να βρει τα πατήματά του στην ομάδα. Είναι λογικό!
ADVERTISEMENT
Να θυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε προετοιμασία, αφού ουσιαστικά ήταν χωρίς ομάδα! Να υπενθυμίσω ότι από τις 7 Ιουνίου 2014 και το φιλικό Μεξικό-Πορτογαλία, ξανάπαιξε μπάλα στις 9 Μαρτίου του 2015 και το Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-3! Εννιά μήνες μετά. Όλο το φθινόπωρο έκανε προετοιμασία μόνος του στο Μιλάνο. Και το χειμώνα έκανε ένα μήνα προπονήσεις στη Λιβαδειά.
Να σας πω εγώ τι ξέρω για τον Πουλίδο. Τον έχω δει σε δύο ολόκληρα παιχνίδια με την Τίγκρες στο πρωτάθλημα του Μεξικού: Τίγκρες-Κρουζ Αζούλ 3-0 το Μάρτιο του 2014 και Τίγκρες Σάντος Λαγκούνα 1-1 το Φεβρουάριο του 2014. Και στα δύο το γήπεδο γεμάτο από 43.000 κόσμο.
Το πρώτο ματς ήταν κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Κρουζ Αζούλ. Ο Πουλίδο κέρδισε το πέναλτι για το 1-0, έγραψε ο ίδιος το 2-0 και ξεκίνησε τη φάση για το 3-0…
Το δεύτερο ματς ήταν κόντρα στην Σάντος στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, με την Τίγκρες ουραγό. Ο Πουλίδο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.
Τι είδα; Ένα σέντερ φορ κλάσης! Ένα μοντέρνο κινητικό κυνηγό, κίνδυνο θάνατο για κάθε άμυνα!
Κατ' αρχάς ο Πουλίδο είναι λαγωνικό. Μυρίζεται τη φάση. Παραμονεύει στην περιοχή για την καλή σέντρα, προκειμένου να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα η, να την καρφώσει για γκολ σαν κόμπρα με το κεφάλι, παρότι όχι πάνω από 1μ76. Σπεσιαλιτέ του; Η κίνηση στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών . Βγάλε του καλή πάσα κι αυτός έχει σπάσει το οφσάϊντ κι έχει βγει φάτσα με τον γκολκίπερ. Θα ξεφύγει από τα μάτια των αμυντικών χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι.
Αλλά δεν είναι μόνο ο φορ του γκολ.
Θα τον δεις να κάνει ωραία μπασίματα από τον άξονα, να αδειάζει τα στόπερ, αλλά και να φύγει στα πλάγια για να κάνει μία υδραυλική ντρίμπλα.
Να πιέσει την αντίπαλη άμυνα, να κάνει τάκλιν και να κλέψει μπάλες. Είναι μαχητής.
Να βγει από την περιοχή και να πάει παντού στο μισό γήπεδο, για να πάρει την μπάλα, να την ξαναδώσει και να φύγει σφαίρα για την περιοχή κι εκεί να περιμένει την καλή μπαλιά.
Να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίκτες του. Είναι ομαδικός κυνηγός και θα τον δεις να δίνει κι ασίστ.
Γενικά είναι φορ με πολύ καλή κι έξυπνη κίνηση, κοντρόλ, απαλλαγή από τον αντίπαλο, ευχέρεια στο γκολ, τελειώματα και με τα δύο πόδια (καλύτερο το δεξί)  και καθόλου τεμπέλης.
Βεβαίως έχει και τα μειονεκτήματά του.
Κάποιες φορές είναι επιπόλαιος στις πάσες, κάποιες άλλες δεν τελειώνει καλά μια φάση που έχει αρχίσει καλά και κάποιες άλλες χρειάζεται να είναι πιο αποφασιστικός στην τελική προσπάθεια. Ενίοτε κρατάει παραπάνω την μπάλα στα πόδια του απ΄ ότι πρέπει και κόβεται αρκετά εύκολα στην ντρίμπλα, ενώ στα δυνατά μαρκαρίσματα και τις προσωπικές μονομαχίες θα χρειαστεί περισσότερες αντοχές, αν και νομίζω ότι στην Ιταλία δούλεψε σε αυτό τον τομέα αρκετά.
Ας μην περιμένουμε να δούμε στο πρόσωπό του Πουλίδο ένα από τους καλύτερους σέντερ φορ που θα παίζουν στην Ευρώπη! Δεν είναι ο τύπος του στράϊκερ, που θα πάρει την μπάλα και θα βάλει μόνος του ένα γκολ. Αλλά αν κολλήσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνει τη διαφορά.
Και θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη αποτυχία του Ολυμπιακού αν δεν εκμεταλλευθεί αυτόν τον παίκτη, τον Πουλίδο, ένα παίκτη που την καλή σεζόν του στο Μεξικό, δηλαδή πριν το Μουντιάλ, έβαλε 29 γκολ: 14 στο πρωτάθλημα, 11 στο Κύπελλο και 4 στην Εθνική ομάδα του Μεξικού…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: