Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Νίκη ίσον μισή πρόκριση

Νίκη ίσον μισή πρόκριση

Η έννοια… σκουπίζω τον αντίπαλο ανήκει στους Αμερικανούς, αφορά το ΝΒΑ και συγκεκριμένα χρησιμοποιείται όταν μία ομάδα κερδίσει όλους τους αγώνες που θα δώσει με μία άλλη, είτε πρόκειται για κανονική περίοδο είτε για πλέι οφ. Ο Άρης λοιπόν έχει την ευκαιρία σήμερα στις 21:00 στο Αλεξάνδρειο να… σκουπίσει την Άλμπα κάνοντας το 2-0 απέναντι της και ουσιαστικά θα διανύσει τον… μισό δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup και τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο πρώτος μεγάλος αγώνας για τους «κίτρινους» ήρθε, με τον δεύτερο την επόμενη εβδομάδα με την Μπανταλόνα, και ο στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας και το πλεονέκτημα απέναντι στην Άλμπα που είναι μία από τους βασικούς αντιπάλους στον όμιλο για τις δύο προνομιούχες θέσεις.
Με… προίκα την νίκη μέσα στο Βερολίνο ο Άρης θέλει να πετύχει μπει σε τροχιά προημιτελικών και να γίνει το μεγάλο φαβορί ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση του μία αγωνιστική πριν το φινάλε της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Άπαντες στον Άρη είναι αποφασισμένοι για την νίκη και αυτό φαίνεται στα λόγια του Ιβάν Πάουνιτς, ο οποίος τόνισε για τον σημερινό αγώνα ότι: «Ο αγώνας είναι αρκετά σημαντικός για εμάς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Άλμπα που είναι πρωτοπόρος στον όμιλό μας. Καταφέραμε να τους κερδίσουμε στο Βερολίνο, όπου παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο γήπεδο μας. Έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας για να προκριθούμε και η ομάδα είναι έτοιμη και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα το πετύχουμε».
Στο καθαρά αγωνιστικό ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεση του για τον σημερινό αγώνα. Ο Άαρον Μάιλς ανέβασε ρυθμούς στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έτσι θα είναι κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με την Άλμπα.
Οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει στο Βερολίνο με 61-65 της Άλμπα, με μία εκπληκτική αμυντικά εμφάνιση και ουσιαστικά αυτή η νίκη τους έβαλε για τα καλά στο… κόλπο της πρόκρισης. Κορυφαίοι για τον Άρη οι Κλαρκ με 20, Μπετς και Μάιλς που είχαν έκαστος από 13 πόντους ενώ για την ομάδα του Βερολίνου οι Σέκουλιτς και Ράιτ είχαν από 15 πόντους.
Σήμερα η συνάντηση
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα σε μέλη της «SARISA» και του πρώην προέδρου, Θανάση Τζεβελέκη με θέμα την ενεργοποίηση του τελευταίου και την είσοδο του στην νέα εταιρεία προκειμένου να έχει έναν καινούργιο ρόλο και να μπορέσει και αυτός να ενισχύσει την προσπάθεια για την ενδυνάμωση της ομάδας. Οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να παρθούν, αλλά το κλίμα δείχνει ότι η υπόθεση βαβίζει στο σωστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: