Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τιμωρία στον Ρονάλντο λόγω... Μαδέιρας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στην καταστροφή που υπέστη η Μαδέιρα. Πολύ περισσότερο εγώ που γεννήθηκα εκεί και μεγάλωσα εκεί». Αυτά ήταν τα λόγια του Κριστιάνο Ρονάλντο στους συμπατριώτες του μετά το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Ο Πορτογάλος επιθετικός «έλαμψε» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πέτυχε ένα γκολ και συμμετείχε σε άλλα τέσσερα στη νίκη με 6-2 της ομάδας του στην καλύτερη έως τώρα εμφάνισή του με τη «βασίλισσα».

Με την επίδοσή του έκανε τον κόσμο να παραμιλά και να ονειρεύεται την πρόκριση επί της Λιόν και την εκθρόνιση της Μπαρτσελόνα, ενώ για ακόμη μία φορά έδειξε πως όταν είναι... νευριασμένος με κάτι και ξεσπά στο γήπεδο, μόνο θετικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Και την Κυριακή ο Ρονάλντο ήταν «σκασμένος» γιατί στην πατρίδα του, στο νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τις έντονες βροχοπτώσεις ανεβαίνει (σ.σ.: κοντά πενήντα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους). Για πέντε ώρες δεν μπορούσε να μιλήσει με τους συγγενείς του που μένουν εκεί.

«Μόνο μια θεία μου επηρεάστηκε από την πλημμύρα. Ολα καλά, όμως, αν και οι περισσότεροι έχουν μεγάλα προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης από τη Μαδρίτη γράφοντας σε ένα μπλουζάκι το όνομα Μαδέιρα και δείχνοντάς το σε όλο τον κόσμο μετά την επίτευξη του τέρματός του. Αυτή η κίνηση, όμως, μπορεί να του κοστίσει. Ο διαιτητής δεν του έδειξε εκείνη τη στιγμή κίτρινη κάρτα, αλλά η διοργανώτρια αρχή ίσως να την επιβάλει τις μέρες που έρχονται. Επιπλέον ο «CR9», που έφτασε τις δέκα νίκες και τα δέκα γκολ σε ισάριθμες παρουσίες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είναι πιθανό να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για την αφιέρωσή του.

Η FIFA απαγορεύει στους παίκτες να δείχνουν συνθήματα, διαφημίσεις, πολιτικές και θρησκευτικές θέσεις καθώς και προσωπικές δηλώσεις όταν σηκώνουν τη φανέλα τους. Για παράδειγμα, ο Φρεντερίκ Κανουτέ είχε τιμωρηθεί με 3.000 ευρώ πρόστιμο γιατί είχε γράψει Παλαιστίνη σε ένα Τ-shirt. Ο Ρονάλντο, πάντως, δεν θα σταματήσει σε μια χρηματική ποινή στην προσπάθειά του να σταθεί κοντά στους συντοπίτες του.

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ για να ανακάμψουν» σημείωσε και ως εκ τούτου βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, που θα διοργανώσει παιχνίδι μεταξύ της Πόρτο και επίλεκτης ομάδας της Μαδέιρας, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πληγέντες. Μέρος αυτών θα βοηθήσουν στην ανακατασκευή του γηπέδου της Αντορίνια, του συλλόγου που ο Ρονάλντο έκανε τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: