Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ταπούτος: «Στόχος η εξάδα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν εκφράζει ο Χρήστος Ταπούτος, με τον 27χρονο φόργουορντ να αναφέρεται στην προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά», να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο 27χρονος φόργουορντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Χρήστος Ταπούτος, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο «ΠΑΟΚ magazine» για...

... την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι:

«Ο κ. Σταυρόπουλος και ο κ. Μαρκόπουλος μού έδειξαν ότι με θέλουν πολύ και πιστεύουν σε αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν κάθισα να σκεφτώ αυτά που ακούγονταν για μένα. Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου, γι’ αυτό που πήγαινα να κάνω. Μου έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό έκανα αυτήν την επιλογή. Για μένα προσωπικά ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω».

... την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ:

«Αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ περνάω πολύ καλά, είμαι σε ένα περιβάλλον που έχω τα πάντα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου και η περαιτέρω συνεργασία, αλλά αυτή η κουβέντα δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, όσο η χρονιά ''τρέχει'' και έρχονται κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό που με νοιάζει προς το παρόν είναι να βοηθάω τον ΠΑΟΚ και η ομάδα να κερδίζει. Μακάρι τα πράγματα να τελειώσουν καλά, να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι μας και φυσικά να συνεχίσουμε και τον επόμενο χρόνο μαζί».

... την προσπάθεια που γίνεται σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που πραγματικά θέλουν το καλό της ομάδας. Αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Από αυτά που μαθαίνω, η διοίκηση έχει βάλει σε ένα δρόμο και σε ένα πλάνο τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν από τα προηγούμενα χρόνια. Αν μπορέσει να λύσει αυτό το μεγάλο ''αγκάθι'', νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.

Θα κάνει το βήμα παραπάνω, κάτι που το έχει ανάγκη και η ομάδα σαν όνομα και ο κόσμος, ο οποίος είναι απαιτητικός και, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παίρνει μόνο πίκρες. ΠΑΟΚ σημαίνει διεκδικώ τίτλους, παλεύω για επιτυχίες, οπότε και στο μπάσκετ αυτός ο στόχος πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων όσοι αγαπάνε αυτή την ομάδα».

... το αγωνιστικό μέλλον του «Δικεφάλου του Βορρά», στο φετινό πρωτάθλημα:

«Αν δούμε τον βαθμολογικό πίνακα, πέρα από τις όποιες ήττες κάναμε, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πρώτη εξάδα. Οπότε, παρά τη μέτρια πορεία μας μέχρι τώρα, είμαστε μέσα στο στόχο μας. Θεωρώ ότι μπορούμε με τη λήξη της κανονικής περιόδου να παλέψουμε για να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα.

Η 4η θέση είναι λίγο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να πάρει την 5η ή την 6η θέση και μετά στα πλέι οφ όλα γίνονται. Το να παίξεις με το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο εκτός έδρας δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο, γιατί είναι μέσα στις δυνατότητές μας και μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου, μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω».

... την προσωπική αναγνώριση από τον κόσμο:

«Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και την προσφορά ενός αθλητή στην ομάδα του. Εγώ θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βοηθάω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει. Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πολύ καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: