Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ανοι-Χ-τοί λογαριασμοί στη Στουτγκάρδη

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με την Μπαρτσελόνα στο Mercedes-Benz Arena. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση που πλέον θα κριθεί στις 17 Μαρτίου στο Καμπ Νου. Παράπονα και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία του Μπγιόρν Κουίπερς, με γερμανούς και ισπανούς να ζητούν από ένα πέναλτι.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τη Στουτγκάρδη να επισκέπτεται συχνότερα τα καρέ του Βαλντές.

Στο 22ο λεπτό ο Μολινάρο είδε τον Πουγιόλ να αποκρούει το σουτ του, αλλά στο 25`, ο Γκέμπχαρτ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Κακάου πήδηξε πιο ψηλά από τον Πουγιόλ κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Πικέ στη σέντρα του Πογκρέμπνιακ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κρίστιαν Γκρος συνέχιζαν να πιέζουν, αναγκάζοντας τον Βαλντές και τους συμπαίκτες του να περάσουν ένα... δραματικό δεκάλεπτο.

Ο Κακάου έβγαλε την πάσα στον Πογκρέμπνιακ στο 31` με τον Πουγιόλ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο βραζιλιάνος βρέθηκε κοντά στο να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα κι αυτά της ομάδας του, αλλά ο Βαλντές απέκρουσε δύσκολα το σουτ του.

Η Μπαρτσελόνα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος στο 40`, όταν ο Μέσι έκανε σπουδαία ατομική ενέργεια και προσπάθησε να νικήσει τον Λέμαν, ο γκολκίπερ των γερμανών έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του. Πάντως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Βαλντές να αναγκάζεται να φωνάξει "παρών" στο 42` σε προσπάθεια του Πογκρέμπνιακ.

Οι μπλαουγκράνα μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και γρήγορα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 52ο λεπτό, ο Πικέ έβγαλε την κεφαλιά - πάσα στο Ιμπραΐμοβιτς, ο Λέμαν απέκρουσε το πρώτο σουτ του σουηδού, αλλά ο Ιμπρα πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Στουτγκάρδη είχε δύο καλές στιγμές στη συνέχεια με Γκέμπχαρτ και Κεντίρα, αλλά η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 69` διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μολινάρο.

Ο Βαλντές αναγκάστηκε σε διπλή επέμβαση στο 71` σε προσπάθεια του Μολινάρο, στην τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν συμβιβασμένες με το 1-1. Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, στέλνοντας τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους σε 3 εβδομάδες (17/3) στο Καμπ Νου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Στουτγκάρδη (Κρ. Γκρος):
Λέμαν, Τσελότσι, Τάσκι, Ντελπιέρ, Μολινάρο, Γκέμπχαρτ (84` Ρούντι), Τρες (58` Κουζμάνοβιτς), Κεντίρα, Χλεμπ, Κακάου, Πογκρέμπνιακ (64` Μάρικα)

Μπαρτσελόνα (Π. Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Μάρκες (59` Μιλίτο), Πικέ, Μάξγουελ, Τουρέ (53` Ανρί), Μπουσκέτς, Τσάβι, Μέσι, Ινιέστα, Ιμπραΐμοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: