Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κονσεϊσάο: «Θέλουμε τον Σαλπιγγίδη, με σοβαρότητα ως το τέλος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του «Δικεφάλου» του βορρά.

«Ο Σαλπιγγίδης είναι ταλαντούχος και έχει δουλέψει στην καριέρα του. Δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός αν τον θέλουμε στον ΠΑΟΚ, αλλά να σεβαστούμε ότι είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι παίκτης που διαθέτει μεγάλο ταλέντο και τέτοιους ποδοσφαιριστές θα θέλαμε στην ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι σωστό να κάνουμε διαχωρισμό στα πράγματα. Σε ένδειξη σεβασμού στον παίκτη και στον Παναθηναϊκό δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του».

Για τον ενθουσιασμό που δημιούργησε η νίκη επί του Παναθηναϊκού και το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από την κορυφή: «Ανεξάρτητα από πού βρισκόμαστε τώρα έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό θα ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία μέχρι το τέλος».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Δεν είναι τυχαίο που ο Φερνάντο Σάντος έχει προπονήσει τους τρεις μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας, ενώ στην Ελλάδα έχει μείνει αρκετό καιρό στις ομάδες που έχει δουλέψει. Τον έζησα τόσο ως παίκτης, ενώ συνεργαζόμαστε από τη νέα μου θέση. Είναι λάτρης της πειθαρχίας, είναι δίκαιος και βγάζει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή».

Στην συνέχεια μίλησε ίσως για τον καλύτερο ίσως φέτος παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καλύτερος από πέρσι και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Είναι σημαντικός για εμάς, καθώς με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τους νέους παίκτες. Μπορούμε να πούμε ότι πέρσι πέρασε την περίοδο προσαρμογής και φέτος αποδίδει πολύ καλά και θέλουμε να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλος».

Σε δεύτερη ερώτηση για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την «δίψα» του κόσμου για πρωτάθλημα: «Είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι μας να είναι αισιόδοξοι μετά από υτή την πορεία μας. Χθες είδαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Οι φίλαθλοι μας έζησαν έντονα το παιχνίδι, καθώς έχουν πολλά χρόνια να βρεθούμε σε αυτό το σημείο. Για εμάς όμως η νίκη επί του παναθηναϊκού είναι τρεις βαθμοί και τίποτα παραπάνω. Πλέον βλέπουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη όπου θέλουμε και εκεί τους βαθμούς της νίκης».

Μιλώντας για το τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ και πλέον διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα, σημείωσε: «Το κλειδί για τη φανταστική δουλειά που έχει γίνει αυτά τα χρόνια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Μιλάμε για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα. Έχουμε πολλά πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε και να βελτιωθούμε. Αυτοί οι άνθρωποι κλειδιά είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και θέλουν η ομάδα να πετύχει».

Παράλληλα όμως τόνισε, πως δεν πρέπει να παρασυρθούν από την τωρινή τους επιτυχία: «Τα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ είναι η διάθεση, η θέληση και η συγκέντρωση. Αυτά δεν πρέπει να χαθούν και αυτό θα γίνει αν από εξωτερικούς παράγοντες παρασυρθούμε. Ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν την εμπειρία από αυτές τις καταστάσεις, ενώ για τον ΠΑΟΚ είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να χάσουν τόσους πολλούς βαθμούς, αλλά το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο και κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που θεωρητικά θα έπρεπε να νικήσουν».

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μίλησε επίσης και για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη δυναμική και στην Ευρώπη θεωρείται ως μία δυνατή ομάδα της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή ταλανίζεται από κάποια προβλήματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες σεζόν θα τη βρούμε και πάλι μπροστά μας ως διεκδικήτρια του τίτλου».

Επίσης αναφέρθηκε και στο ντέρμπι που θα ακολουθεί τις επόμενες αγωνιστικές με τον Άρη: «Είναι ένα παιχνίδι με ειδικές συνθήκες και ένα τοπικό ντέρμπι. Ο νικητής κερδίζει κάτι παραπάνω. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλα είναι διαφορετικά καθώς όλοι οι αγώνες δίνουν τρεις βαθμούς. Το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό με την Ξάνθη που προηγείται και όχι αυτό που ακολουθεί με τον Αρη. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο δύσκολο και αυτό με την Ξάνθη για εμάς είναι κρίσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: