Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ρέχαγκελ-Κούπερ στο Top 10 δίχως κούπα Ch.L.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για κάθε φιλόδοξο προπονητή η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί παράσημο για την καριέρα του.

Για παράδειγμα η δημοτικότητα του Ζοζέ Μουρίνιο μετά την επιτυχία του με την Πόρτο εκτοξεύθηκε. Ο Ράφα Μπενίτεθ εδώ και πέντε χρόνια καρπώνεται το νέκταρ της διάκρισης με την Λίβερπουλ και την απίστευτη ανατροπή στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Υπάρχουν όμως και τεχνικοί με αδιαμφιβήτητα προσόντα, οι οποίοι όμως δεν κατόρθωσαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να φτάσουν μέχρι το υψηλότερο σκαλί σε διασυλλογικό επίπεδο.

Στους 10 διάσημους προπονητές δίχως κούπα συμπεριλαμβάνονται και οι Ότο Ρεχάγκελ και Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικά το Top 10

1. Λουίς Φελίπε Σκολάρι
2. Αρσέν Βενγκέρ
3. Σβεν Γκόραν Έρικσον
4. Κλαούντιο Ρανιέρι
5. Λουίς Αραγονές
6. Ότο Ρεχάγκελ
7. Φραντς Μπεκενμπάουερ
8. Μπόμπι Ρόμπσον
9. Ρομπέρτο Μαντσίνι
10. Έκτορ Ραούλ Κούπερ


Σε σχετικό αφιέρωμα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ τονίζεται χαρακτηριστικά:

"Ο Ότο Ρεχάγκελ πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος από την απίστευτη κατάκτηση του Euro 2004 με την Ελλάδα. Ο Ρεχάγκελ είναι από τους προπονητές που τα καταρθώματα τους με εθνική ομάδα επισκιάζουν τα όσα έχει πετύχει σε συλλόγους.

Πέρασε από την Καίζερσλάουτερν αλλά και την Βέρντερ Βρέμης έχοντας επιτυχίες, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέναντι στη Μπενφίκα του Σβεν Γκόραν Έρικσον τον 1992.

Με αυτές τις ομάδες δεν έφτασε σε μεγαλύτερες διακρίσεις. Το μεγάλο άλμα πραγματοποιήθηκε το 1995 με την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο οι εσωτερικές διαμάχες τον οδήγησαν σε ταπεινωτική απόλυση πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ".

Σε ότι αφορά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρεται:

"Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ βρέθηκε δύο φορές μία ανάσα πριν από την κορύφωση της προπονητικής του καριέρας. Η Βαλένθια πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά φτάνοντας δύο συνεχόμενες φορές σε τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου δεν επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο. Ήταν η περίοδος όπου ο Κούπερ έφτασε στο πικ της καριέρας του.

Ακολούθησε μία ανεπιτυχής θητεία στην Ίντερ για να πάρει στη συνέχεια η καριέρα του την κατιούσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: