Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καρνέζης: «Restart, κυρίως στην ψυχολογία»

Να κρατήσουν οι παίκτες της Εθνικής στο μυαλό τους τα λάθη των πρώτων ματς για τα προκριματικά του Euro 2016 και να κάνουν μια νέα αρχή χρειάζεται η γαλανόλευκη, σύμφωνα με τον Ορέστη Καρνέζη.

Καρνέζης: «Restart, κυρίως στην ψυχολογία»
Για τη νέα εποχή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που ξεκινάει με ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία την Κυριακή (29/3, 21:45) για τα προκριματικά του Euro 2016 μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο πορτιέρο της γαλανόλευκης έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα της Vodafone και τόνισε ότι πρέπει να γίνει restart και να πέσει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε

«Καλησπέρα σε όλους,

Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για ένα πολύ σημαντικό όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην υπόθεση πρόκριση παιχνίδι στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

Κρίνοντας την πορεία μας μέχρι τώρα, έγιναν λάθη που καλό είναι να κρατήσουμε στο μυαλό μας για να μην επαναληφθούν, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο με τον κ. Μαρκαριάν που γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και την ψυχολογία του Έλληνα ποδοσφαιριστή έχοντας δουλέψει στο παρελθόν στη χώρα μας. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την αλλαγή προπονητή για να πετύχουμε ένα restart κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας μας.

Δεν ξεχάσαμε το ποδόσφαιρο και δεν μας λείπει το ταλέντο. Παρά τις ελλείψεις μας όπως αυτή του Κώστα (Μήτρογλου), η ομάδα μας έχει τα όπλα που χρειάζεται για να πάρει τους 3 βαθμούς. Η Ουγγαρία είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη κι ας μην έχει την παλιά της αίγλη. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα σκληρά για αυτόν τον «τελικό» που θα μας κρατήσει ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης προκειμένου να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και διαβασμένοι σε ότι αφορά το παιχνίδι του αντιπάλου.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω ότι δυστυχώς περνάμε σαν χώρα μια τρομερή περίοδο κακοτυχίας σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό, πολιτικό, αθλητικό, οικονομικό. Έχει ανάγκη ο λαός μας από Εθνική συσπείρωση κι ομοψυχία και πολλές φορές ο αθλητισμός μπορεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό είναι το στοίχημα της Εθνικής μας από εδώ και πέρα. Να κάνουμε ξανά τους Έλληνες φιλάθλους χαρούμενους, να φωνάξουν Ελλάς.

Η Εθνική μας έχει ταυτότητα και προσωπικότητα. Μένει να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας και να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο την δίψα και την θέληση που έχουμε να επαναφέρουμε την Εθνική Ελλάδος στο επίπεδο που όλοι θέλουμε.

Καλή μας επιτυχία!

Ορέστης Καρνέζης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: