Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γεωργάτος: «Ταλέντο υπάρχει στην Κύπρο»


Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού στην Κύπρο μίλησε ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος έχει μείνει ικανοποιημένος από το επίπεδο των νεαρών ποδοσφαιριστών στη Μεγαλόνησο.

Γεωργάτος: «Ταλέντο υπάρχει στην Κύπρο»
Στην Κύπρο βρέθηκε πριν από λίγο καιρό ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος είδε από κοντά την πρόοδο και τη δουλειά που γίνεται στις σχολές ποδόσφαιρου του Ολυμπιακού στη Μεγαλόνησο.

Ο διευθυντής των ακαδημιών των Πειραιωτών έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στη Μεγαλόνησο, ενώ και το ταλέντο των νεαρών παικτών του αφήνει καλές εντυπώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος μπακ στην ιστοσελίδα «balla.com.cy»

Για μία ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ, δίπλα στις ακαδημίες που έχει δημιουργήσει στην Κύπρο. Τι σας φέρνει και φέτος εδώ;

«Εμείς, με τις σχολές μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να δουλεύουμε και να είμαστε κοντά τους, όσο μπορούμε καλύτερα, και γι' αυτό κάθε χρόνο είμαστε εδώ για να είμαστε κοντά, να βλέπουμε τι γίνεται, να βλέπουμε το ταλέντο της Κύπρου, να το αξιολογούμε και να βρίσκουμε κάποια ταλέντα, τα οποία να μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές και να έρθουν στην ομάδα του Ολυμπιακού στην Αθήνα.

Το επίπεδο των παιδιών εδώ είναι πάρα πολύ καλό, έχουν ταλέντο. Η διαφορά, μπορώ να πω, είναι η δουλειά και η αγάπη που θα έχουν τα παιδιά αυτά για τον αθλητισμό, αυτό είναι σημαντικό. Πρώτο μέλημα σε εμάς πάντα σ' αυτές τις ηλικίες είναι πάντα πρώτα το σχολείο κι αυτό να το έχουν σαν διασκέδαση».

Αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον των παιδιών για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στην Κύπρο. Φαντάζομαι, το βλέπετε και στους αριθμούς...

«Συνέχεια το βλέπουμε αυτό, από τα στατιστικά φαίνεται ότι αυξάνονται τα παιδιά. Κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Γι' αυτό και φέτος κάναμε και το σεμινάριο των προπονητών, για να υπάρχει ένα ενιαίο πρόγραμμα, όπως δουλεύουμε κι εμείς, να δουλεύουν και οι Σχολές μας, ώστε όποιο παιδί ξεχωρίζει και είναι ταλέντο, να έχει δουλέψει ήδη από τις Σχολές μας το δικό μας πρόγραμμα, έτσι ώστε όταν έρθει σε εμάς εξελιχθεί και να είναι πολύ πιο γρήγορα έτοιμο στα αγωνιστικά μας τμήματα».

Τι μηνύματα λαμβάνετε από τα παιδιά; Βλέπουμε πολλά παιδιά και σ' αυτά τα δοκιμαστικά... Βλέπετε βαθιά μέσα τους την επιθυμία τους να βρεθούν κάποια στιγμή στις ακαδημίες του Ολυμπιακού;

«Τα παιδιά κάνουν όνειρα. Κι εμείς όταν ήμασταν παιδιά, όνειρα κάναμε, είναι το πιο ωραίο πράγμα αυτό. Το σημαντικότερο για μένα -επειδή το έχω περάσει κι εγώ, κι εγώ ήμουν παιδί που δοκιμαζόμουν σε διάφορες ομάδες- είναι το όνειρο. Κι εμάς μας χαροποιεί αυτό, να έχουν όνειρα στη ζωή τους. Αυτό είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που βγάζουν τα παιδιά όταν παίζουν μπάλα».

Είναι σημαντικό για τα παιδιά, πάντως, να έχουν δίπλα τους σ' αυτά τα δοκιμαστικά την παρουσία ενός πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού με μεγάλη καριέρα. Πώς σας αντιμετωπίζουν;

«Είναι μία ηλικία... Οι πιο μικροί δεν με έχουν προλάβει, απλά οι γονείς τους τούς λένε που με έχουν προλάβει. Το κομμάτι το πώς σε κοιτάνε και σέβονται είναι το πιο σημαντικό, πιστεύω στα παιδιά. Όταν με γνωρίζουν, δεν μπορούν να το καταλάβουν, μετά στο σπίτι υπάρχει η ερώτηση και τα youtube που βάζει ο μπαμπάς και η μαμά για να δείξουν ποιος άνθρωπος έχει έρθει για να τους δει. Και μετά, τη δεύτερη φορά και την τρίτη φορά σε γνωρίζουν ακόμη περισσότερο».

Τα παιδιά αυτά, αν ξεχωρίσετε κάποια, έχουν ελπίδες να μεταπηδήσουν στο επόμενο στάδιο; Ποια είναι τα στάδια από τη στιγμή που τους βλέπετε εδώ;

«Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να προχωρήσουμε την ελπίδα τους κι αυτό που θέλουν. Το επίπεδό μας εξελίσσεται συνέχεια και τον πήχη μας τον ανεβάζουμε συνέχεια ψηλά για να είμαστε κοντά στις ευρωπαϊκές ομάδες, σε όλο τον κόσμο. Εδώ ερχόμαστε για να δούμε το ταλέντο που θέλουμε, ώστε να το πάρουμε, να το αξιοποιήσουμε και μαζί να το μεγαλώσουμε όσο μπορούμε. Το σημαντικότερο σε εμάς είναι ότι το παιδί, τα παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ή και από την Αυστραλία όπου παίρνουμε παιδιά στους δικούς μας τους ξενώνες, το σημαντικό είναι ότι έρχονται και είναι σαν να είναι στο σπίτι τους. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο επιτελείο, τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι τους και είναι... σαν στο σπίτι τους. Πολλές φορές όταν γυρνούν σπίτι τους είναι καλύτεροι! Έχουμε ακούσει πολλά παραδείγματα από γονείς. Έρχονται και μας λένε ότι ο γιος μου έχει έρθει δύο μέρες στο ρεπό του και έστρωνε τα κρεβάτια μόνος του, που δεν το έκανε ποτέ αυτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την εκπαίδευση, ώστε τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνα και πολύ πιο ώριμα από την ηλικία τους».

Βλέπουμε τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια να δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που γίνεται συνειδητά προφανώς...

«Νομίζω ότι το μέλλον είναι εκεί. Και έχουμε αργήσει κιόλας στην Ελλάδα. Η Ευρώπη εδώ και τόσα χρόνια το κάνει αυτό... Η Βραζιλία, η Αργεντινή τόσα χρόνια συντηρούνται από αυτό. Κι εμείς, κι από τη δική μου τη γενιά και από τους πιο παλιούς που θυμάμαι, το ταλέντο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν πάρα πολύ μεγάλο και πάρα πολύ υψηλό. Και γι' αυτό βλέπουμε και στις μικρές ηλικίες ότι πάντα υπήρχαν επιτυχίες οι Εθνικές ομάδες. Άρα σημαίνει ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Εμείς πρέπει όμως να βελτιώσουμε άλλα πράγματα, τα οποία τώρα τα κάνουμε, ώστε αυτοί οι παίκτες που είναι ταλέντα να εξελιχθούν και να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές και να κάνουν μεγάλη καριέρα».

Ένα τελευταίο μήνυμα γι' αυτά τα παιδιά που ίσως κάποια ελπίζουν κάποια μέρα να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Τι θα τους συμβούλευε ένας επιτυχημένος πρώην ποδοσφαιριστής;

«Το μήνυμα που μπορώ να τους πω εγώ είναι να χαίρονται την κάθε τους μέρα, το ποδόσφαιρο να το βλέπουν σαν αθλητισμό. Μη βάζουν ποτέ στο μυαλό τους ότι πρέπει να γίνω ποδοσφαιριστής. Αυτό σίγουρα θα έρθει μόνο τους, αρκεί να το αγαπάει ο καθένας. Αν το αγαπάνε και δουλεύουν, πιστεύω ότι θα πετύχουν όλοι όσοι το θέλουν πραγματικά. Δεν χρειάζεται να βάζουμε άγχος στα παιδιά, ούτε ότι πρέπει να γίνεις οπωσδήποτε ποδοσφαιριστής.

Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να πάμε προς τον αθλητισμό και όσο μεγαλώνει το παιδί μόνο του θα καταλάβει αν θέλει να ξεφύγει από τον αθλητισμό και να πάει προς τον επαγγελματισμό».

Δείτε το βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: