Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Συσπείρωση στον Άρη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης και με αφορμή τα 101 χρόνια του Άρη μίλησε για την ιστορία της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Πέμπτη βράδυ όλη η Ελλάδα έβλεπε Άρη και για πρώτη φορά η αγορά επηρεαζόταν από τον αθλητισμό. Γινόταν αργία την Πέμπτη και άνοιγε η αγορά την Δευτέρα και όλοι ήταν Άρης στο μπάσκετ. Οι μεγάλοι Αρειανοί έχουν δημιουργηθεί από το μπάσκετ και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Ηρακλής και ο Άρης είναι ομάδες ντόπιες από το ανθρώπινο δυναμικό που βρισκόταν στην Μακεδονία. Δυστυχώς τα 100 χρόνια της ομάδας μας δεν τα γιορτάσαμε καλά και ελπίζω ότι θα ανακάμψουμε σε όλα τα τμήματα. Πρέπει η πόλη να έχει όλες τις δυνάμεις της και να μπορούμε να πηγαίνουμε στο καφενείο να κάνουμε την πλάκα μας. Ο αθλητισμός είναι αυτές οι μικρές χαρές».
Για τους μεγάλους που πέρασαν από τον Άρη και δεν τιμήθηκαν:
«Από όλα τα σωματεία πρέπει να υπάρχουν ονόματα που να τραβούν τις νέες γενιές. Πολλοί δεν έχουν τιμηθεί και πρέπει να είμαστε… κουβαρντάδες στις τιμές των ανθρώπων που πρόσφεραν».
Για την πιθανότητα να υπάρξει ένα μουσείο:
«Χρειάζεται οργάνωση να μαζευτούν 10-20 άνθρωποι με ένα όραμα. Η ΧΑΝΘ κάνει ένα μουσείο και το ίδιο πρέπει να κάνει ο Άρης και οι άλλες μεγάλες ομάδες. Στα μουσεία των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων βλέπουμε όλοι τι γίνεται. Πρέπει να ξέρει ο νέος την ιστορία της ομάδας του και ένα μουσείο είναι απαραίτητο. Εγώ θέλω ο προπολεμικός Άρης αλλά και όσοι αγωνίστηκαν στις άλλες ομάδες της πόλης να φανούν επιτέλους. Ο ΠΑΟΚ έχει δικό του γήπεδο, το ίδιο και ο Άρης και υπάρχει η δυνατότητα για μουσείο».
Για το αν θα μπει στον Άρη:
«Ο Άρης πρέπει να ξεμπερδέψει από τις ιστορίες που βρίσκεται. Είναι στο μπάσκετ ένα όνομα που όλοι το σέβονται και αυτό μου το είπε και ο Βασιλακόπουλος. Το όνομα είναι πολύ γνωστό και… «μετράει». Θέλει να οργανωθούμε σιγά – σιγά και να βγούμε από το αδιέξοδο γιατί οι περισσότεροι φοβούνται να μπούνε και να βοηθήσουν με τόσα χρωστούμενα που υπάρχουν. Πρέπει να βρούμε ανθρώπους και να σεβαστούμε τα χρήματα που θα βάλουν. Μακάρι να βρεθούν οι άνθρωποι και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε. Μεγαλώσαμε με αυτή την ομάδα και εγώ είμαι από μικρό παιδάκι εκεί πέρα. Θα δούμε τι θα γίνει, μακάρι ο πρώτος χρόνος του νέου αιώνα να είναι προς το καλό για να ορθοποδήσει ο Άρης. Πρέπει να συσπειρωθεί όλος ο κόσμος της ομάδας. Αυτή την στιγμή υπάρχει ο κ. Κάλας που έδωσε ένα ποσό και ο Άρης με αυτά μπορεί να φύγει από την τρίτη κατηγορία. Εγώ τιμώ αυτόν τον άνθρωπο επειδή κάνει μια επένδυση στην ομάδα. Θέλω την Θεσσαλονίκη δυνατή και θα πρέπει όλες οι δυνάμεις της να είναι στα καλύτερα τους. Ο Άρης θέλει και ανθρώπους που να το αγαπάνε πέρα από το οικονομικό. Χρειάζονται άνθρωποι που θα τρέχουν».
Για την ομάδα μπάσκετ:
«Η ομάδα έχει μικρό μπάτζετ, πολεμάει και πηγαίνει καλά με τις δυνατότητες της και τους παίκτες της. Ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πηγαίνουν καλά και πρέπει να ενδυναμώσουν για να έρχεται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και να χάνουν. Αυτό μπορεί να γίνει».
 Για το αν μπορεί να παίξει NBA ο Βεζένκοφ:
«Γιατί να μην παίξει; Θέλει να γίνει πιο δυνατός και μπορεί να παίξει. Το παιδί έχει χάρισμα, μεγάλη επαφή με το καλάθι και αν πάει NBA θα δυναμώσει θέλει δεν θέλει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: