Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μπαίνει χρήμα στον ΠΑΟΚ!!

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 14,85 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη ζήτησαν οι μικρομέτοχοι.

Μπαίνει χρήμα στον ΠΑΟΚ
Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα είναι «κλειστή» και για… μεγάλα πορτοφόλια δίνοντας ουσιαστικά τον πρώτο λόγο σε αυτή στον Ιβάν Σαββίδη, προχωρά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως αποφασίστηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Στη διαδικασία εκπροσωπήθηκαν 106.296.834 μετοχές, ήτοι ποσοστό 84,41% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ενώ αποφασίστηκε η αύξηση να είναι της τάξης των 14.850.000 ευρώ, με τις νέες μετοχές να έχουν ονομαστική αξία 0,30 και να διατίθενται σε τιμή 0,33 ευρώ. Η αύξηση, ωστόσο, θα είναι ανοιχτή μόνο για επενδυτές που μπορούν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω, κάτι που σύμφωνα με επιστολή της ΠΑΕ που αναγνώστηκε γίνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε περίπτωση που καλυφθεί όλο το ποσό της αύξησης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου με δικαίωμα παράτασης ενός μήνα, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ θα φτάσει τα 52.629.497 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ζήτησαν συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και ο Ζήσης Βρύζας δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημά τους στον μεγαλομέτοχο. Επίσης στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκαν και αγωνιστικά ζητήματα, με μετόχους να δηλώνουν πως είναι λάθος να μη γίνονται επενδύσεις σε ταλαντούχους παίκτες από την ελληνική αγορά. Αναφέρθηκε μάλιστα το παράδειγμα του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος χάθηκε για 300.000 ευρώ και δόθηκε τελικά από τη Βέροια στον Ολυμπιακό γιατί η Μαρία Γκοντσάρεβα έκρινε πως ήταν ακριβός.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: