Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και τώρα στο ζουμί!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα σημαντικά του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καλλονή και για τη διαιτησία της επερχόμενης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.
Δύο είναι τα πολύ σημαντικά γεγονότα για την ομάδα πλην των τριών βαθμών που έδωσαν έναν επιπλέον για τα πλέι οφ και μία απόσταση από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό μετά την αλληλοεξόντωσή τους.
Το πρώτο, αφορά την ξεκούραση όλων των βασικών πλην Μιγκέλ Βίτορ παικτών, παρότι η μορφή του αγώνα ανάγκασε τον ΓΧ να δώσει ένα ημίωρο στον Στοχ. Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε χωρίς τους Γλύκο, Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλα, Νάτχο, Κάτσε, Κλάους, Λούκας, Κατσουράνη, οι οποίοι θα πάνε φρέσκοι στο Καραϊσκάκη, συν τον Λίνο βέβαια που δεν χρειάστηκε τελικά να παίξει σήμερα.
Το δεύτερο κέρδος, είναι ο Ευθύμης Κουλούρης. Είχε προειδοποιήσει με τα δύο γκολ του στον αγώνα κυπέλλου πως το έχει, όμως σήμερα, το παλικαρίσιο γκολ του έδωσε τρεις βαθμούς στη μεγάλη ομάδα. Είναι τόσο καλός παίκτης, που σήμερα που έλειπε, η πρωτοπόρος ομάδα Νέων, γκέλαρε απέναντι στη Καλλονή.
Ο Κουλούρης θυμίζει κάτι απ όλους. Έχει στοιχεία από Σαλπιγγίδη και Κλάους, θυμίζει σε σουλούπι λίγο Φρούσο, είναι παιδί που αντέχει στο ξύλο των αμυντικών και τους κάνει να τον καταλαβαίνουν για τα καλά. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΓΧ στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε σίγουρος για την πορεία του στο μέλλον.
Στα συν του, είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί που δεν δίνει ποτέ δικαιώματα.
Για τον διαιτητή Τοπούζη που πάλι έδωσε δικαιώματα, δεν ξέρω αν αυτά προήλθαν από το ότι ακολουθεί την κοινή γραμμή της ΚΕΔ ή απλά επειδή δεν μου δείχνει και Αϊστάιν.
Ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ από φάση που έχει γίνει καθαρό φάουλ στον Μάρτενς το οποίο ο Τοπούζης σκέφτεται αν θα το δώσει, αναγκάζει σχεδόν τους παίκτες να σταματήσουν και τελικά αφού αφήνει το παιχνίδι να παίξει, ο ΠΑΟΚ το τρώει κόντρα στη ροή του αγώνα.
Εδώ βέβαια δεν πρέπει να περάσουμε χωρίς σχολιασμό το ότι ο Μαντούρο έχει ευκαιρία να κόψει την κόντρα επίθεση με ένα φάουλ στον Λεοζίνιο και δεν το κάνει, ούτε το ότι ο Μιγκέλ Βίτορ παίζει το οφσάιντ σε λάθος χρόνο.
Η δεύτερη φάση, είναι αυτή του 60΄, όταν και ο Φουρλάνος κάνει ένα τάκλιν ορισμό της κίτρινης στον Γιακουμή ενώ έχει δει ήδη μία, ο παίκτης της Καλλονής καταλαβαίνει τι έχει κάνει και προσποιείται τον νεκρό, ο Μαντζουράκης σκέφτεται να τον κάνει άμεσα αλλαγή γιατί βλέπει πως πρέπει να συμβάλει σε αυτό που συμβαίνει μπας και γλιτώσει ο παίκτης του άρα και η ομάδα του και ο μοναδικός που κάνει τον χαζό εκεί μέσα είναι ο Τοπούζης. Υποσημείωση. Ο αγώνας είναι στο 0-1 σε εκείνο το σημείο.
Αφού πιάσαμε το κομμάτι της ελληνικής διαιτησίας, πάμε να δούμε τις επιλογές του πρώτου ημιτελικού. Όλοι οι διεθνείς έπαιξαν, ο Μάνταλος πήρε παιχνίδι χθες, άρα αυτοί που απομένουν είναι οι Σιδηρόπουλος, Σπάθας και Κάκος.
Ο πρώτος, έχει ξανασφυρίξει ημιτελικό του ΠΑΟΚ, τον οποίο και άφησε με εννέα παίκτες εναντίον της ΑΕΚ με αποφάσεις εξωφρενικές. Είναι λογικό όταν είσαι αστυνομικός, να δέχεσαι γενικότερα πιέσεις από το σινάφι σου έτσι ώστε να συμβάλεις και να μη τρέχουν όλοι μαζί την ημέρα του τελικού που θα κατέβουν Αθήνα καμιά 25αριά χιλιάδες κόσμος από Θεσσαλονίκη. Ανθρώπινο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Πιέσεις  από αστυνομία, πιέσεις από ΚΕΔ, μάλλον δεν συμφέρει τον ΠΑΟΚ αυτός.
Ο Σπάθας, είναι από τον Πειραιά. Μπορεί να μένει και κανά δυο χιλιόμετρα από το γήπεδο. Αν σφυρίξει νορμάλ και τον περιλάβουν μετά το παιχνίδι οι … αντικειμενικοί, ούτε στον μανάβη της γειτονιάς δεν θα μπορεί να πάει.
Η 3Η επιλογή, είναι αυτή του Κάκου, ο οποίος μάλλον περνά περίοδο σιωπηρής τιμωρίας για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός προφανώς γιατί δεν έδωσε το πέναλτι στον Κλάους και γιατί δεν είδε την μπουνιά του Ινσαουράλδε. Αν το αναλύσουμε λίγο βέβαια, θα δούμε πως υπάρχουν παιχνίδια που έχουν γίνει επί είκοσι τα όσα έκανε ο Κάκος στη Τούμπα και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κόστος στην καριέρα του διαιτητή. Κάποιοι πριμοδοτήθηκαν μάλιστα με περισσότερες συμμετοχές.
Με λίγα λόγια, η μοναδική ορθολογική επιλογή είναι ο Κάκος. Ότι και να λέγεται, ότι και να γράφεται, οποιαδήποτε άλλη επιλογή και αν γίνει, γνωρίζουμε όλοι πως υπάρχει δόλος.
Και είναι ο μοναδικός βέβαια, που ολοκληρώνει την καριέρα του στην διαιτησία. Δεν έχει να φοβάται για αυτή.
Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της σειράς, αυτό δεν το συζητάμε, απλά από την ημέρα που τον έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη δεν έχει τον Μήτρογλου και ο ΠΑΟΚ έχει Νάτχο, Ινσαουράλδε και Μιγκέλ Βίτορ που δεν έπαιξε τότε.
Απλά αισθάνομαι λίγο άβολα γιατί δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω ποδοσφαιρική ανάλυση σε αυτό το παιχνίδι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: