Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»

Να αφήσει πίσω την ήττα από τη Νέα Κηφισιά και να κοιτάξει τα εναπομείναντα τρια παιχνίδια στην Α1 μπάσκετ ανδρών θέλει ο ΑΓΟΡ και ο Γιώργος Καλαφατάκης.

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»
Ο ΑΓΟΡ ηττήθηκε στην έδρα της Κηφισιάς (84-76) και μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Καλαφατάκης έδωσε το σύνθημα ανασύνταξης ενόψει των τριών παιχνιδιών που απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Ο Έλληνας τεχνικός του Ρεθύμνου αναφέρθηκε και στην τεχνική ποινή που δέχτηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι γήπεδο δεν είμαστε ούτε στην όπερα ούτε στο μέγαρο μουσικής».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ήττα:

«Συγχαρητήρια στον Ηλία και στην ομάδα του και για τη σημερινή νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο για μας, το πίστευα πολύ αλλά πρέπει να το πιστεύουν και οι παίκτες. Δυστυχώς για άλλη μια φορά πληρώσαμε το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Και στην έδρα μας με την Πάτρα το ίδιο δεχθήκαμε 27 πόντους και στα Τρίκαλα το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό και σήμερα το ίδιο και μετά αναγκαζόμαστε και κυνηγάμε με διάφορα τρικ να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Τα καταφέραμε με τη ζώνη και με το 1-4 που παίξαμε πάνω στον Τσαλδάρη, θεωρώ το γυρίσαμε αλλά μετά είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και ότι καλάθια φάγαμε σε αυτή την άμυνα ήταν από το τρανζίσιον και από κακές επιστροφές. Δυστυχώς χτύπησε ο Κουμπούρας και ο Ράιτ δεν είχε τις καλύτερες επιλογές και προερχόταν το παιδί από πυρετό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί έχουμε πρόβλημα στα παιχνίδια μακριά από την έδρα μας. Ό,τι γινόταν παλιά με τις επαρχιακές ομάδες».

Για το Ρέθυμνο:

«Το Ρέθυμνο έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια όμως θα μου πείτε βέβαια δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων ετών. Αυτό δεν έχει να κάνει όμως γιατί όταν παίζεις με μια φανέλα πρέπει να την υπερασπίζεσαι και να ξέρεις τι φανέλα υποστηρίζεις».

Για την τεχνική ποινή που δέχθηκε:

«Αυτό που θα πω δεν αποτελεί μομφή για τη νίκη της Κηφισιάς ούτε για τους διαιτητές. Εδώ είναι γήπεδο δεν είμαστε ούτε στην όπερα ούτε στο μέγαρο μουσικής. Δεν μπορεί να μου δίνει τεχνική ποινή γιατί διαμαρτυρήθηκα. Διαμαρτυρήθηκα τι κάνω, τι θέλουν προπονητές μαριονέτες. Το πρωτάθλημα γίνεται για τους παίκτες και τις ομάδες, αν γίνεται για τους διαιτητές να μας το πούνε να το ξέρουμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο, παίζουμε κάθε φορά την ύπαρξη μας και τη ζωή μας, δηλαδή δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ! Τα ανθρώπινα λάθη τα καταλαβαίνω αλλά πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί το λάθος να το διορθώνουν με λάθος. Είμαι 30 χρόνια προπονητής και τα 20 στην Α1 αν δεν μπορώ να μιλήσω εγώ ποιος μπορεί».

Από την πλευρά των παικτών ο Γιάννης Σίννης, ανέφερε:

«Ξεκινήσαμε νωθρά στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό το πληρώσαμε καθώς κυνηγούσαμε σε όλο το παιχνίδι. Πλησιάσαμε αρκετές φορές στο σκορ, μειώσαμε και στους 4 πόντους όμως δεν ήταν αρκετό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: