Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Πέρα από τον αθλητισμό είναι η αξιοπρέπεια»

Δεν ήταν η νίκη της ΑΕΝΚ επί του Ρεθύμνου που απασχόλησε τον Ηλία Παπαθεοδώρου μετά το τέλος του ματς, αλλά η επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Βετάκης.

«Πέρα από τον αθλητισμό είναι η αξιοπρέπεια»
Άστραψε και βρόντηξε ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς μετά την επικράτηση της ομάδας του κόντρα στον ΑΓΟΡ, όχι όμως για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο τεχνικός των νεοφώτιστων μίλησε για την επίθεση από αγνώστους που δέχθηκε μπροστά στο γιό του το πρωί του Σαββάτου ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Βετάκης, καλώντας άπαντες να αντιδράσουν.

«Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό αυτό το Σαββατοκύριακο πέρα από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα αυτό που συνέβη με τη δολοφονική επίθεση σε έναν συνάνθρωπό μας σε έναν άνθρωπο του μπάσκετ, σε έναν δημοσιογράφο του μπάσκετ, τον Σωτήρη Βετάκη. Δέχθηκε άνανδρη επίθεση στο αυτοκίνητο και ενώ πήγαινε το μικρό του γιο για προπόνηση. Αυτό το φαινόμενο αν δεν το στιγματίσουμε αν δεν κάνουμε εμείς κάτι δεν βλέπω την Πολιτεία να μπορεί να δώσει λύσεις. Έγινε μια άνανδρη επίθεση και πέρασε τελείως στο ντούκου, δεν ασχολείται κανένας! Δυο τύποι με σιδερογροθιά μπροστά στο παιδί του… Τόσο άνανδροι ήταν, τόσο άνανδροι! Το φαινόμενο είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς γίνεται κατ’ εξακολούθηση.

Πριν τρία χρόνια ήταν ο Ασπρούλιας, πριν δύο χρόνια ο Καλκαβούρας, παλαιότερα ο Φίλιππος Συρίγος, προφανώς κάποιοι μεγάλοι παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα δεν μπορούν να αποδεχθούν την κριτική και κάνουν επίδειξη δύναμης με τρόπους φυσικά που δείχνουν όχι μεγάλους άνδρες αλλά υποκείμενα του χώρου τα οποία δεν έχουν ανδρισμό, δεν έχουν αξιοπρέπεια και προσπαθούν με άλλους τρόπους να επηρεάσουν όλο το χώρο του αθλητισμού. Επαναλαμβάνω αυτό δεν αφορά το μπάσκετ γιατί χτύπησαν άνθρωπο του μπάσκετ, έχει γίνει και με ποδοσφαιρικούς, γίνεται γενικά με μεγαλύτερο παράδειγμα όλως το Φίλιππο Συρίγο. Όταν γράφεται κάτι από τους δημοσιογράφους που δεν αρέσει, ή που λέγεται από τους προπονητές υπάρχει για αυτούς ένας τρόπος μόνο να αντιμετωπιστεί… Το ξύλο!

Εάν όλοι μας δεν αντιδράσουμε μαζικά σε αυτό το κομμάτι και δεν λέω να πει δυο κουβέντες ο Παπαθεοδώρου ή ο Καλαφατάκης ούτε να βγάλει ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, να αντιδράσουμε μαζικά γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας τότε θα φτάσουμε σε σημείο να δούμε σκηνές που γίνονται στην Ουγκάντα ή στη Βενεζουέλα και δεν ξέρω και εγώ που αλλού. Πέρα από τον αθλητισμό πέρα από τις νίκες και τις ήττες το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αξιοπρέπεια και αυτό που συμβαίνει δείχνει μεγάλη αναξιοπρέπεια, αλλά και το επίπεδο των ανθρώπων που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό και τις ομάδες»,
είπε ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς, ενώ για το αγωνιστικό κομμάτι στην αναμέτρηση με τον ΑΓΟΡ, σχολίασε:

«Για το παιχνίδι θα πω λίγα πράγματα. Μπήκαμε καλά πήραμε μια διάφορα δέκα πόντων και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στην άμυνα μας έδωσε την δυνατότατα να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση, αποτελεσματικότητα και καλά ποσοστά κυρίως από την καλή δημιουργία που είχαμε και το μαρτυρούν και οι 19 ασιστ. Είχαμε όμως κάποια προβλήματα στο 2ο δεκάλεπτο με τη ζώνη, χάσαμε το ρυθμό μας και κάναμε πολλά λάθη με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να βρει τρόπους να τρέξει να δημιουργήσει κατοχές με αποτέλεσμα να μην πάμε με τη διαφορά που θέλαμε στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε πολύ τα λάθη μας στην επίθεση μας, καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά τους βασικούς παίκτες του Ρεθύμνου που όταν παίζουν καλά δημιουργούν προβλήματα αλλά το Ρέθυμνο βρήκε λύσεις από άλλους παίκτες όπως ο Σίννης. Και εμείς όμως είχαμε πολύ καλές επιθετικές επιλογές με αποτέλεσμα να κερδίσουμε το ματς. Αυτά για το παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΝΚ, ο Θοδωρής Σιούτης, δήλωσε: «Εμείς προερχόμαστε από μια πολύ καλή εμφάνιση στον ΠΑΟΚ που όμως δεν συνοδεύτηκε από το θετικό αποτέλεσμα και θέλαμε να συνεχίσουμε το σερί των καλών εμφανίσεων. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ πάνω στα ατού του Ρεθύμνου που είναι ο αιφνιδιασμός το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο και θέλαμε να κρατήσουμε το ρυθμό και να μην κάνουμε πολλά λάθη. Στο μεγαλύτερο διάστημα το καταφέραμε εκτός από το ξεκίνημα της 2ης περιόδου που κολλήσαμε στη ζώνη που έπαιξαν. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και θέλουμε να συνεχίσουμε και στα τρία παιχνίδια που απομένουν το ίδιο καλά. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ρεθύμνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: