Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μία ενδεκάδα πέναλτι!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα έντεκα πέναλτι που... εξαφανίστηκαν και δεν δόθηκαν ποτέ στον Παναθηναϊκό.
Η νέα έκδοση του Παναθηναϊκού απέδειξε και κόντρα στον Ατρόμητο πως ο πήχης δικαίως είναι πλέον ψηλά και ότι αυτή η ομάδα έχει παρόν και πολύ περισσότερο μέλον. Σε ακόμη ένα, όμως, φετινό παιχνίδι το «τριφύλλι» δεν παίρνει αυτό που αξίζει βάσει των όσων συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο. Η ανατροπή του Μπεργκ από τον Ταυλαρίδη είναι ο ορισμός του πέναλτι.
Ο Δασκαλόπουλος δεν υπέδειξε την παράβαση υπέρ των «πρασίνων» και σίγουρα το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό αν οι παίκτες του Αναστασίου αξιοποιούσαν την εσχάτη των ποινών στο 24'.
Πάντως, στο Περιστέρι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να φωνάζει για τις αποφάσεις των διαιτητών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, έντεκα πέναλτι δεν έχουν υποδειχθεί υπέρ του «τριφυλλιού» και πάμε να θυμηθούμε τις περιπτώσεις, για τις οποίες ελέγχονται οι διαιτητές.
*8η αγωνιστική: Πέναλτι πάνω στον Μαρινάκη στο ματς με τον Πανθρακικό, το υποδεικνύει ο Κουκουλάκης αλλά ο επόπτης έχει αντίθεση άποψη και ο ρέφερι της συνάντησης το... παίρνει πίσω!
*13η αγωνιστική: Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τέσσερις φάσεις κόντρα στον Απόλλωνα! Δεδομένα, πάντως, υπάρχουν δύο ξεκάθαρες περιπτώσεις. Δύο τραβήγματα στο όριο του σκισίματος της φανέλας πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και τον Μπεργκ. Τίποτα από τον Ζαχαριάδη.
*14η αγωνιστική: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έκανε περίπατο απέναντι στην Καλλονή αλλά μόλις στο 5' ο Αμπέντ δέχεται μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, πέφτει στο έδαφος, με τον Σιδηρόπουλο να θεωρεί πως δεν υπήρξε τίποτα αντικανονικό.
*15η αγωνιστική: Ο Ατρόμητος έχει γυρίσει το ματς... τούμπα με τον Ιγκλέσιας, ο Παναθηναϊκός πιέζει και στο 76'  ο Καραμάνος αντί για την μπάλα, κλωτσάει τον Ατζαγκούν! Ο ρέφερι Παπαπέτρου δεν βλέπει την παράβαση.
*16η αγωνιστική: Με το... καλημέρα του παιχνιδιού ο Αμπέντ πέφτει στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου μόλις στο 2'. Ο Κουτσιαύτης δεν δείχνει την παράβαση αλλά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά και το ευρύ 4-0 πέρνει μακριά την όποια συζήτηση μπορούσε να γίνει για την απόφασή του.
*21η αγωνιστική: Στο 81' και ενώ ο Καρέλης έχει ξεφύγει από τον Φαέσκα, ο στόπερ του Πλατανιά τον τραβάει πεντακάθαρα από το χέρι παρατεταμένα και μέσα στην περιοχή(έχει ξεκινήσει απ' έξω) αλλά ο Σιδηρόπουλος θεωρεί πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.
*24η αγωνιστική: Το «τριφύλλι» δείχνει τα... δόντια του στον ΠΑΟΚ με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε, όμως, να προηγείται από το πρώτο μέρος αν ο Στυλιάρας είχε δει το τράβηγμα του Κατσουράνη πάνω στον Σίλντενφελντ.
*25η αγωνιστική: Ο Τριτσώνης στο 74' και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 δεν έδωσε καθαρό πέναλτι του Σαρακατσάνου πάνω στον Αμπέιντ στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.
*28η αγωνιστική: Εδώ μάλλον ο ρέφερι Θάνος μπέρδεψε τα αθλήματα. Η απομάκρυνση της μπάλας από το χέρι του Γιαννίτση στο πρώτο ημίχρονο δεν κρίθηκε ποτέ ως «παράνομη» και κάπως έτσι ούτε αυτό το πέναλτι δόθηκε στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον Άρη.
*32η αγωνιστική: Η τελευταία περίπτωση μέχρι την... επόμενη. Ξεκάθαρο πάτημα του Ταυλαρίδη πάνω στον Μπεργκ αλλά ο Δασκαλόπουλος έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: