Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Παπαδόπουλος: «Φεύγω πετυχημένος από την Ξάνθη, ήθελα το κάτι παραπάνω»

Ο πρώην προπονητής της Σκόντα Ξάνθης, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και δη στην εκπομπή «Revolution». Το κλίμα, όπως είναι λογικό στην ακριτική ομάδα, είναι πολύ βαρύ μετά την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος που «πήρε» την ζωή του Αντεφέμι, με τον Έλληνα κόουτς να τονίζει:
«Είναι κάτι το απίστευτο. Ένα παιδί με πολύ χιούμορ, χαμογελαστό και καλός παίκτης έφυγε τόσα άδικα από την ζωή. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχαμε προπόνηση σήμερα, αλλά είχε πάρει άδεια να πετάξει για τη Νιγηρία ώστε να παντρευτεί. Στην Εγνατία Οδό έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σκοτώθηκε».
Βρίσκοντας έστω και για λίγο το κουράγιο, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που μόλις τελείωσε για την Σκόντα Ξάνθη, αλλά και για τον ίδιο από τον πάγκο της ακριτικής ομάδας. Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανέλαβε την Σκόντα τελευταία, την 9η αγωνιστική και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής σχετικά εύκολα.
«Όταν μιλάς με τη διοίκηση και σου δίνει ένα στόχο, να μην περάσει τα περσινά η ομάδα και τον πετυχαίνεις εύκολα, νομίζω είναι επιτυχία. Εμείς όμως θέλαμε το κάτι παραπάνω. Προσπάθησα να διεκδικήσουμε μία θέση στα πλέι οφ.΄Ηταν δύσκολο όμως να πείσω τους παίκτες, δεν μπορούσα να τους κρατήσω συγκεντρωμένους. Προσπάθησα με το φιλότιμο να τους πω για το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και κυρίως στο ματς με τον Βολο όπου είχαμε κακή εμφάνιση και ήττα. Ο κόσμος θα κρίνει όμως εάν η πορεία μου είναι πετυχημένη. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές και νομίζω ότι αυτό που θέλαμε το πετύχαμε», τόνισε.
Για την αγάπη του κόσμου που εισέπραξε ο Νίκος Παπαδόπουλος όλο αυτό το διάστημα, υπογράμμισε: «Η αγάπη του κόσμου για ένα προπονητή ή ένα ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που έγινε για μένα στην πρώτη μου χρονιά ως προπονητής είναι σημαντικό. Στεναχωριέμαι γιατί δεν μπόρεσα να κάνω το κάτι παραπάνω»
Για το αν ήταν δύσκολος ο τελευταίος μήνας του στην ακριτική ομάδα, αφού γνώριζε πως θα φύγει, τόνισε: «Είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες ότι εσύ είσαι ο προπονητής. Μπορεί κάποιοι να μην έδιναν σημασία. Πήγα όμως με το φιλότιμο. Είδα ότι τα παιδιά έβγαλαν εγωισμό. Ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι είχαμε καλή παρουσία, παρά τις απουσίες».
Για την επόμενη μέρα της Σκόντα Ξάνθης: «Μπήκαν οι βάσεις ώστε η ομάδα να κοιτάξει πιο ψηλά του χρόνου. Φέτος σωθήκαμε εύκολα, πήραν ευκαιρίες πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι σημαντικό. Εγώ έκανα τις εισηγήσεις μου στον κ. Πανόπουλο για να βασιστεί η ομάδα σε έναν καλό κορμό. Είναι μια ομάδα που αξίζει να παλεύει για κάτι παραπάνω και όχι για την σωτηρία της. Υπάρχει οργάνωση, ο παίκτης έχει όλες τις ανέσεις και δεν υπάρχουν προβλήματα οικονομικά. Εύχομαι να γίνουν σωστές επιλογές, καλό χτίσιμο και να πάει του χρόνο όσο καλύτερα γίνεται».
Για την επόμενη μέρα του Νίκου Παπαδόπουλου: «Καταρχήν δεν θέλω το όνομά μου να εμπλέκεται σε ομάδες που ήδη έχουν προπονητή, γιατί σέβομαι τον συνάδελφό μου. Με ομάδες που δεν έχουν θα κουβεντιάσω. Πρέπει να κάνω προσεχτικά βήματα. Υπάρχουν προτάσεις και πιστεύω μετά το Πάσχα θα έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε».
Κλείνοντας ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη: «Εμεις έπρεπε να έχουμε μια καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο μας. Είχαμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Άρης με παίκτες που μου έκαναν εντύπωση. Ένας από αυτούς είναι ο Μπομπαντίγια. Είναι δύσκολος στο να τον αντιμετωπίσεις. Είναι δυνατός, γρήγορος και έχει πνεύμα νικητή. Η ψυχολογία του Άρη ανέβηκε από την έλευση του κ. Τσιώλη. Η είσοδος όμως στην πεντάδα δεν χάθηκε χθες. Χάθηκε νωρίτερα. Ο Άρης δεν έπρεπε να παλεύει την τελευταία αγωνιστική για να είναι στα πλέι οφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: