Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κοινό μέτωπο για την Νέα Φιλαδέλφεια!!

Η συστράτευση του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας (και Χαλκηδόνας πλέον μετά τον Καλλικράτη) με την ΑΕΚ στην προσπάθεια για την κατασκευή νέου γηπέδου, θα έμοιαζε αυτονόητη. Και η υπογραφή ενός μνημονίου που θα πιστοποιούσε αυτή την συστράτευση, θα έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Όμως όσοι θυμούνται τι ακριβώς είχε συμβεί πριν από οκτώ χρόνια και ποια ήταν η στάση που είχε κρατήσει ο Δήμος στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για κατασκευή γηπέδου στην θέση του γκρεμισμένου Ν. Γκούμας, μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό ήταν το ραντεβού που έγινε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Αδαμίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Ερασιτεχνικής Βασίλη Τόγελο και τον Στέλιο Αγιοστρατίτη που έχει αναλάβει το έργο μαζί με νομικό σύμβουλο της αρχιτεκτονικής εταιρίας. Αφενός η Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά της ΑΕΚ και για την πρόοδο της προετοιμασίας του σχεδίου. Και αφετέρου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και την ΑΕΚ, στην κατεύθυνση της κατασκευής του γηπέδου.

 Πρόκειται για την γραπτή (η προφορική έχει ήδη γίνει) δέσμευση του Δήμου, πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να προχωρήσει το έργο αυτό. Κάτι που είναι εξόχως σημαντικό, καθώς με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (κάτι το οποίο θα γίνει εντός 15 ημερών), όλα θα είναι έτοιμα για την επόμενη φάση του σχεδίου. Η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη να πάει μαζί με τον Δήμο της Πόλης στην Πολιτεία, προκειμένου να πάρει την τελική έγκριση για το πλάνο κατασκευής του γηπέδου. Και να ζητήσει φυσικά και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, προκειμένου το έργο να είναι απολύτως νομότυπο. Κάτι για το οποίο η πολιτεία έχει δεσμευτεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: