Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κατσαβάκης: «Θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους μας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, μίλησε στον Sentra 103,3 για τους στόχους της ομάδας του εν όψει της διαδικασίας των πλέι-οφ.

Για το εάν η φιλοδοξία του ήταν να επιβεβαιώσει την πολύ καλή πορεία της ομάδας, από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακού Βόλου: «Σίγουρα. Η ομάδα έδειξε μια σταθερότητα από την αρχή και δίκαια είναι μέσα στην πεντάδα. Με την οργάνωση, την οικονομική της συνέπεια και το δυναμικό της, αποδείχτηκε ότι παρόλες τις ελλείψεις που είχαμε, όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ομάδα έδειξε αυτή τη σταθερότητα και νομίζω ότι έπεται και συνέχεια».

Για την αποβολή του από τον πάγκο, στον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Βίωσα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, με το να καθίσω σε όλο το δεύτερο ημίχρονο στην κερκίδα. Δεν έχω αποβληθεί ποτέ ξανά, και το βρίσκω πολύ άδικο να αποβληθώ την ώρα που έχει σταματήσει το παιχνίδι. Μπήκα πέντε μέτρα μέσα στο γήπεδο, γιατί λόγω της πίεσης, της οχλαγωγίας και της έντασης που υπήρχε, δεν μπορούσα να ηρεμήσω τον παίκτη μου. Μπήκα και είπα στον παίκτη μου να ηρεμήσει για να μην έχουμε επεισόδια με τους αντιπάλους και μου είπε να περάσω έξω. Ήταν τρελό. Είναι πρώτη φορά στην ζωή μου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ ούτε σε επόπτη ούτε σε αντίπαλο. Θέλησα να βοηθήσω την ομάδα μου. Και ουσιαστικά βοηθάω τον διαιτητή. Γιατί όταν ένας παίκτης είναι εκτός εαυτού και προσπαθώ να τον ηρεμήσω, ουσιαστικά βοηθάω και τον διαιτητή, εκτός από την ομάδα μου».

Για το εάν ο Ολυμπιακός Βόλου υστερεί αγωνιστικά από τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ: «Καθόλου. Ίσα-ίσα, εγώ είμαι από τους πρώτους ανθρώπους, που ακόμα και πριν έρθω το είχα πει. Όχι, μόνο τώρα με την έπαρση του αποτελέσματος. Αλλά με δεδομένα. Αυτή η ομάδα έχει κερδίσει δύο φορές, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ μέσα έξω. Βέβαια, αυτό σαν αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα, αλλά για εμάς μετράει. Η ομάδα, αυτή την στιγμή, έχει δυναμική και χωρίς να λέμε λόγια αέρος,  μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Αυτός θα είναι ο στόχος μας, χωρίς να μας βαραίνει το όνομα όπως στις υπόλοιπες ομάδες. Εμείς θα τους χτυπήσουμε όλους, στοχεύοντας ψηλά. Δεν μπορεί να μας αφαιρέσει κανένας το δικαίωμα, ούτε και εμείς στον εαυτό μας».

Για το εάν υπάρχει ο φόβος, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, να έχουν... αδειάσει στην επιτυχία της κατάκτησης μιας θέσης των πλέι οφ: «Όχι. Γιατί να υπάρχει φόβος; Εμείς δεν θεωρούμε ότι θα τερματίσουμε τελευταίοι. Δεν περνάει από το μυαλό μας αυτό, χωρίς να υπάρχει έπαρση αυτή την στιγμή. Έχουμε την δυνατότητα. Γιατί αυτό τον φόβο να τον έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και να μην τον έχουν οι άλλες ομάδες; Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις βαθμούς, αλλά από εκεί και πέρα, αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί. Θα υπάρξουν έξι παιχνίδια. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πάντα συμβαίνουν. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει μέσα – έξω, και ότι μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς, και αυτό θα κάνει. Δεν θα επαναπαυθεί η ομάδα σε αυτή την επιτυχία. Μπορούμε, θα δουλέψουμε αυτό το διάστημα, θα ετοιμαστούμε, και θα χτυπηθούμε με τους αντιπάλους μας για αυτή την θέση».

Για το εάν ο Ολυμπιακός Βόλου θα προλάβει να είναι πλήρης στα παιχνίδια των πλέι οφ: «Για τον Ούμπιντεζ, θα εκτιμηθεί σήμερα η κατάσταση του, και πιστεύω ότι θα προλάβει. Ο Μόνχε γυρίζει, αλλά δεν θα είναι σε πλήρη κατάσταση. Με δύο φιλικά που ενδεχομένως θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε στους ρυθμούς που απαιτείται. Ο Σανκαρέ και Ζαραδούκας γυρίζουν. Θα συνέλθει ο Άλβαρεζ ο οποίος χθες δεν ήταν έτοιμος, και νομίζω ότι θα μαζευτούμε. Το θέμα είναι να φρεσκαριστούμε. Κάποια παιδιά να ανεβάσουν ρυθμούς, κάποια άλλοι να ξεκουραστούν, για να έχουμε την ομάδα όσο γίνεται πιο έτοιμη».

Για το ποιο θα είναι το κέρδος του Ολυμπιακού Βόλου από την διαδικασία των πλέι οφ: «Για εμάς, θα είναι κέρδος ακόμα και έναν αν βάλουμε από κάτω. Θα είναι επιτυχία. Θα υπάρχει όμως μια ρευστή κατάσταση και θα υπάρχουν απώλειες από όλες τις ομάδες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το ακλόνητο φαβορί. Δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί αυτή την στιγμή. Χωρίς να υποτιμώ ούτε την ιστορία του, ούτε τους παίκτες του, ούτε την διοίκηση του. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, όλοι ελπίζουν. Άρα έχουμε και εμείς το δικαίωμα να ελπίζουμε».

Για το ότι είναι η πρώτη ομάδα που κερδίζει, μέσα σε μια σεζόν, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, εντός και εκτός έδρας: «Είναι κάποια επιτεύγματα, που δεν τα έχεις στο μυαλό σου, αλλά έρχονται και είναι καλοδεχούμενα. Ας έρθουν και άλλα».

Για το εάν θεωρεί ότι και οι τρεις αντίπαλοι του στα πλέι οφ, ξεκινούν από την ίδια αφετηρία: «Όλοι. Θα έδινα ένα προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που έχει τους τρεις βαθμούς, αλλά μόνο για τους τρεις βαθμούς. Αγωνιστικά, όλοι ξεκινάνε με τα ίδια ποσοστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: