Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

And the winner is …Γκάρεθ Μπέιλ!!

Η εξέλιξη του είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή και δικαιολογημένα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους, ανερχόμενους, ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Ο λόγος για τον 23χρονο Ουαλό ακραίο διεθνή μέσο της Τότεναμ, Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης για την αγωνιστική σεζόν 2010/11 στην Αγγλία από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.
Ο 21χρονος άσος έχει πετύχει, έως τώρα, 11 γκολ με την ομάδα του Λονδίνου, σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τις τιμητικές θέσεις, πίσω από τον Μπέιλ, πήραν οι Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ) και Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι).
Ο Μπέιλ έγινε έτσι ο τέταρτος Ουαλός ποδοσφαιριστής που κερδίζει αυτό το βραβείο, μετά τους Ράιαν Γκιγκς, Μαρκ Χιουζ και Ίαν Ρας. «Είμαι πανευτυχής. Είναι μεγάλη η τιμή να λαμβάνω ένα τέτοιο βραβείο, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από τους συναδέλφους μου», δήλωσε ο 21χρονος άσος.
Ο Άγγλος διεθνής μέσος της Αρσεναλ, Τζακ Γουίλσιρ, αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ και δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο βραβείο. Η Άρσεναλ πάντα βγάζει καλούς νεαρούς παίκτες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρσέν Βενγκέρ που μου έδωσε τις ευκαιρίες για να δείξω την αξία μου».
Αναλυτικά η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς στο αγγλικό πρωτάθλημα αποτελείται από τους εξής παίκτες:
Έντβιν Φαν ντερ Σάαρ (Ολλανδία/Μάντσεστερ Γ.)
Μπακαρί Σανιά (Γαλλία/Αρσεναλ)
Άσλεϊ Κόουλ (Αγγλία/Τσέλσι)
Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία/Μάντσεστερ Γ.)
Βινσέντ Κομπανί (Βέλγιο/Μάντσεστερ Σ.)
Νάνι (Πορτογαλία/Μάντσεστερ Γ.)
Σαμίρ Νασρί (Γαλλία/Αρσεναλ)
Τζακ Γουίλσιρ (Αγγλία/Αρσεναλ)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία/Τότεναμ)
Κάρλος Τέβες (Αργεντινή/Μάντσεστερ Σ.)
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Βουλγαρία/Μάντσεστερ Γ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: