Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πορτίγια: «Απίστευτος ο κόσμος του Άρη»

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια του Κρίστιαν Πορτίγια για τον κόσμο του Άρη στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «fifa-champions.com». Ο Ισπανός μέσος του Άρη μιλάει για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, τον Άρη και ομολογεί ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, αναφορά που χρησιμοποιεί και στον τίτλο της η ιστοσελίδα, αναφέροντας αρχικά ότι: «Ο Κρίστιαν Πορτίγια ήταν ένα από τα μαργαριτάρια από Σανταντέρ»…
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισες να υπογράψεις στον Άρη;
«Ήταν η ευκαιρία για μια νέα εμπειρία σε ένα νέο πρωτάθλημα και μια καλή ομάδα».
Πριν από λίγους μήνες, έφτασες για πρώτη φορά στην Ελλάδα Πως είναι η προσαρμογή;
«Υπάρχουν αρκετές διαφορές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα, ο ρυθμός των εργασιών σε ότι αφορά την Ισπανική Λίγκα. Μέχρι στιγμής ήταν εύκολο για μένα, διότι υπάρχουν πολλοί Ισπανοί συνάδελφοι και αυτό διευκόλυνε την προσαρμογή τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου».
Αυτό που σε εξέπληξε περισσότερο για την Ελλάδα όσον αφορά το ποδόσφαιρο;
«Το πάθος με το οποίο ζουν οι οπαδοί. Έρχονται στα εκτός έδρας παιχνίδια και μας ενθαρρύνουν με έναν τρόπο απίστευτο. Και, επίσης, το πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις σε ορισμένα παιχνίδια».
Έχεις ανακαλύψει τις… 7 διαφορές σε σχέση με αυτό που έβλεπες στην Ισπανία…
«Οι αλλαγές, είναι κυρίως στο ρυθμό. Ο ισπανικό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και έχει πολλά περισσότερα από το υπόλοιπα πρωταθλήματα. Εδώ τρέχουν πολύ και υπάρχουν πολλές επαφές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά τελικά φαίνεται καλό το παιχνίδι».
Για την ατμόσφαιρα των ελληνικών σταδίων;
«Ο τρόπος που είναι εδώ για να μας ενθαρρύνουν οι φίλαθλοι είναι κάτι που θα δείτε σε πολύ λίγα μέρη στον κόσμο. Εάν παίζουμε στην έδρα μας είναι ένα συν, 25.000 άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να τραγουδούν και να φωνάζουν για 90 λεπτά. Είναι απίστευτο».
Είναι ο καλύτερος παίκτης στην ελληνική Super League;
«Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, αλλά ο πιο αξιοσημείωτος είναι ο Σισέ: κάθε χρόνο πετυχαίνει περισσότερα από 20 γκολ και είναι ένας σπουδαίος παίκτης».
Η ομάδα σου, ο Άρης, μάχεται για μια από τις ευρωπαϊκές θέσεις Βλέπετε να τα καταφέρνετε;
«Είμαστε τώρα σε καλή κατάσταση και, συνεπώς, είμαι βέβαιος ότι όλα θα είναι εντάξει». (σ.σ. είναι προφανές ότι η συνέντευξη δόθηκε πριν από την τελευταία αγωνιστική, όπου ο Άρης δεν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη).
Μια μέρα εκεί θα πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι …
«Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία. Αυτό θα σημαίνει ότι είμαι στον σωστό δρόμο»
Μπορείς να παρακολουθήσεις το πρωτάθλημα από τη Θεσσαλονίκη;
«Κάνω ό, τι μπορώ. Πάνω απ ‘όλα προσπαθώ να γνωρίζω τι κάνει η Ρασίνγκ και η Σπόρτινγκ. Επίσης, έχω κρατήσει επαφή με πολλούς συναδέλφους εκεί…».
Η τελευταία ερώτηση. Ποιος είναι ο αγαπημένος παίκτης;
«Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: