Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θα τα κάνει και στην Ευρώπη αυτά ο Μπέος;

Αυτό, πάντως, που έχει γίνει από χθες είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Είναι δυνατόν ένα άτομο, όποιο κι αν είναι αυτό, να καπελώνει μια ομαδική διάκριση;
Θα τα κάνει και στην Ευρώπη αυτά ο Μπέος;
Αντί από χθες το βράδυ όλος ο κόσμος να χειροκροτεί τον Ολυμπιακό Βόλου, κάθεται κι ασχολείται με τον Μπέο. Και ο λόγος είναι απλός. Ο ίδιος ο Μπέος φρόντισε να καπελώσει την προσπάθεια της ίδιας του της ομάδας. Απίστευτα πράγματα.
Με το που τελειώνει το ματς ο Μπέος πιάνει τον Σισέ στο πίτσι – πίτσι και πέφτουν όλες οι κάμερες πάνω τους. Ύστερα κάνει την επίθεση στα αποδυτήρια. Μετά κάνει δηλώσεις. Την επόμενη μέρα βγάζει ανακοινώσεις και ξανακάνει δηλώσεις.
Αν αυτό ικανοποιεί τον κύριο Μπέο, κανένα πρόβλημα. Τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και τους οπαδούς της ομάδας, τους ικανοποιεί μια τέτοια κατάσταση;
Ο Ολυμπιακός Βόλου βολόδερνε για χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες απ’ αυτές που αξίζει να είναι. Κατάφερε να πάρει την άνοδο πέρυσι κι έφτασε να είναι ένα βήμα μακριά από την Ευρώπη. Ούτε αποκλείεται να κάνει πλάκες στους μεγάλους στα πλέι οφ, αφού έχει εξαιρετική ομάδα.
Αντί, λοιπόν, από χθες να ασχολούνται όλοι με τους πρωταγωνιστές, με τους πολύ καλούς παίκτες που έχει ο βολιώτικος σύλλογος, έχει βγει μπροστά ο Μπέος και τα έχει πάρει όλα παραμάζωμα. Λες και δεν του έφτανε η «δόξα» με όσα έχουν γίνει όλη αυτή την απίστευτα περιπετειώδη κι επεισοδιακή απ’ όλες τις απόψεις σεζόν.
Εμείς, πάντως, έχουμε μια απορία. Ο Μπέος και ο κάθε Μπέος θα τα κάνει αυτά και στην Ευρώπη; Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός Βόλου παίξει στο Εuropa League θα βλέπουμε πέντε μπάλες να πέφτουν σαν "ufo" στον αγωνιστικό χώρο ή να τρώνε μπινελίκια οι φιλοξενούμενοι παράγοντες κι όλα τα συναφή;
Πολύ αμφιβάλλουμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν σηκώνει μαγκιές εκεί. Απλά επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο και προβληματικό, γι’ αυτό και ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και του ρίχνει μια σπρωξιά ακόμα προς τα κάτω.
Και δεν είναι, βέβαια, μόνο ο Μπέος το πρόβλημα. Ούτε είναι σωστό να προσωποποιείται μια συνολική ευθύνη, αφού φέτος είδαμε χίλια άσχημα να συμβαίνουν με βία, διαιτησίες, επιθέσεις στα σπίτια παικτών κλπ. από τόσες και τόσες ομάδες.
Το πρόβλημα είναι στις δομές του ποδοσφαίρου μας. Ο Μπέος και ο κάθε Μπέος βρίσκει και τα κάνει. Οπότε δεν είναι δικό του πρόβλημα, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είναι όλων των άλλων. Συνεπώς είναι λάθος να στοχοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο συγκεκριμένος παράγοντας.
Απλά επισημαίνουμε το πρωτοφανές γεγονός το ίδιο το αφεντικό μιας ομάδας να επισκιάζει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μετά από μια τέτοια διάκριση την οποία χειροκροτάει ο μέσος Έλληνας φίλαθλος. Αντί, όμως, να βαράνε όλοι παλαμάκια τεντώνουν τα αυτιά τους να ακούσουν τι άλλο σόου θα δώσει ο Μπέος. Έλεος…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: