Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κρόιφ: «Ο Μουρίνιο δεν είναι προπονητής, είναι φοβιτσιάρης»

Σκληρή κριτική στον Ζοσέ Μουρίνιο άσκησε ο Γιόχαν Κρόιφ μέσω της στήλης που διατηρεί στην «El Periodico» για τον τρόπο που παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Clasico με την Μπαρτσελόνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι προπονητής ποδοσφαίρου, αλλά φοβιτσιάρης».

«Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο το έκανε στην Μπαρτσελόνα ο ίδιος ο Μουρίνιο με τον τρόπο που έστησε την ομάδα του. Για να παίζεις με 7 αμυντικούς στην έδρα σου, πρέπει να φοβάσαι πολύ. Στον Μπερναμπέου δεν συνηθίζονται τέτοιοι αμυντικοί προσανατολισμοί. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα», έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με αυστηρούς χαρακτηρισμούς στον Πορτογάλο τεχνικό: «Ο Μουρίνιο είναι προπονητής τίτλων, όχι ποδοσφαίρου. Ή, για να το θέσω καλύτερα, δεν είναι προπονητής ποδοσφαίρου αν αυτό που ζητάμε είναι το θέαμα και αυτοί που το παρακολουθούν είτε από το σπίτι τους είτε από το γήπεδο να διασκεδάζουν».

Μάλιστα, ο Ολλανδός - θρύλος παρομοίασε τον τρόπο που παρατάχθηκε η Ρεάλ με αυτόν που παρατάχθηκε η Εθνική της χώρας του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία:

«Στιγμές, το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα που θύμισε το Ολλανδία - Ισπανία του τελικού του τελευταίου Μουντιάλ. Εκείνη τη μέρα, προς μεγάλη μου ντροπή, η Ολλανδία προσπάθησε να διαλύσει και όχι να παίξει ποδόσφαιρο. Κι αυτό έγινε. Έχασε και άφησε μια πολύ άσχημη εικόνα στον κόσμο. Το περίεργο, όμως, είναι ότι οι ίδιοι που τώρα χειροκροτούν τον τρόπο παιχνιδιού του Μουρίνιο με τη Ρεάλ, μία πολύ καλή Ρεάλ με ταλέντο, εκείνη την ημέρα εκνευρίζονταν δικαιολογημένα με τον τρόπο που είχαν στηθεί οι Ολλανδοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: