Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σαλπιγγίδης: «Όλη η πόλη ζει για το ντέρμπι»

Τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας στη SportDay. «Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή», τόνισε ο διεθνής άσος.

Σαλπιγγίδης: «Όλη η πόλη ζει για το ντέρμπι»
«Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες», τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για το αυριανό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Μιλώντας στη SportDay, ο διεθνής φορ υποστήριξε: «Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος επιθετικός στη SportDay

O ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό απέναντι στη Φιορεντίνα και όμως με το τέλος του αγώνα είστε όλοι σκασμένοι σαν να έχασε η ομάδα.

«Ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Γιατί όταν καταφέρνεις να προηγηθείς και στα τελευταία λεπτά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλός σου, μένει η πικρία γιατί θα μπορούσες να είχες φύγει με τη νίκη. Αλλά από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, εμείς θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει νωρίτερα. Θεωρώ ότι και με την ισοπαλία είμαστε ευχαριστημένοι».

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ με δυο νίκες περνά στους «32». Θεωρείς ότι θα τα καταφέρει;

«Είναι στις δυνατότητές μας να τα καταφέρουμε. Μπορεί η ομάδα να πάρει τις δύο νίκες και να ακολουθήσει τη Φιορεντίνα στην επόμενη φάση. Αλλά θα πρέπει αυτό να το κάνουμε πράξη, κερδίζοντας τούς δύο επόμενους αγώνες».

Δύο διαφορετικά ημίχρονα. Τι άλλαξε και ο κακός ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους μεταμορφώθηκε στο δεύτερο;

«Η αλήθεια είναι ότι το φοβηθήκαμε το παιχνίδι στην αρχή. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ ανώτερη από εμάς. Ο προπονητής άλλαξε πολλά πράγματα για να βρει τι ιδανικότερο. Φυσικά με τις αλλαγές του προπονητή και εμείς αλλάξαμε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε τη νίκη παρά τις απουσίες που είχε και κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, όπου μάλιστα η ομάδα κέρδισε. Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που έχει ο ΠΑΟΚ και παρά τις απουσίες του σε μεγάλους αγώνες δείχνει καλό πρόσωπο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε έντεκα παίκτες και μετά δεν έχουμε κάτι. Εχει βάθος η ομάδα, έχει καλό ρόστερ και θα είμαστε καλύτεροι».

Συμφωνείς ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια παρά τα συνεχόμενα ματς;

«Υπήρχε και μια μέρα παραπάνω στη διάθεσή μας. Αλλο είναι να έχεις τρεις μέρες ενδιάμεσα σε δύο αγώνες και άλλο τέσσερις. Επίσης θεωρώ ότι βοήθησαν το ότι έπαιξαν κάποια παιδιά που ήταν ξεκούραστα. Αλλά αν συνεχίζαμε την εμφάνιση του πρώτου μέρους και στο δεύτερο, θα λέγαμε άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή...».

Παρά τη στενοχώρια, ποια είναι τα κέρδη από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Πρώτα απ΄ όλα το ότι κερδίσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Επίσης κέρδισαν και άλλα παιδιά που περίμεναν την ευκαιρία τους. Εδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν».

Παναθηναϊκός πλέον ο επόμενος αντίπαλός σας. Από τη Δευτέρα η πόλη μιλάει για το ματς αυτό...

«Η πόλη ζει για το ματς αυτό και ελπίζω να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

Το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα είναι σημαντικό για σένα καθώς ήταν το 97ο και ξεπέρασες πλέον τον Κώστα Κατσουράνη που είχε 96. Μπροστά είναι ο Καραγκούνης (102) και Νικοπολίδης (104). Θέλεις να το σχολιάσεις;

«Χαίρομαι που άφησα πίσω έναν φίλο, όπως είναι ο Κώστας. Απλά εύχομαι να έχω υγεία, δεν ξέρω πόσο θα πάει ο αριθμός, αλλά το σημαντικό είναι να έχω την υγειά μου και να συνεχίζω να προσφέρω στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: