Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πρίφτης: «Σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου»

Δύσκολη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης την αναμέτρηση του Άρη με τη Νέα Κηφισιά, καθώς οι «κίτρινοι» δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους, λόγω τιμωρίας.

Πρίφτης: «Σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Νέα Κηφισιά ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο προπονητής του Άρη τόνισε πως ο βαθμός δυσκολίας των «κίτρινων» είναι ακόμη μεγαλύτερος από τη στιγμή που δεν υπάρχει η στήριξη του κόσμου στο «Nick Galis Hall» λόγω τιμωρίας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε στο esake.gr:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είμαι αναμφίβολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η απουσία του κόσμου μας λόγω της τιμωρίας το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είναι σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου, γι’ αυτό θέλουμε τη νίκη στο αυριανό ματς».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το τέμπο του αγώνα, η συγκομιδή των ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία είναι οι τρεις βασικοί άξονες που θα κρίνουν την αναμέτρηση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η Κηφισιά είναι μία ποιοτική ομάδα που διαβάζει πολύ καλά στο σετ παιχνίδι και χτυπάει με συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένους παίκτες. Έχει πολύ έμπειρο και πλούσιο ρόστερ, ικανό να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει κάνει την πρώτη έκπληξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτάσει το επίπεδο απόδοσης που θα θέλαμε, ειδικά στην επίθεση, αλλά δουλεύοντας καθημερινά, προοδεύουμε. Η Κηφισιά χτυπάει είτε μέσα από το καλάθι, είτε με σκριν στην μπάλα, στην περιφέρεια. Εκεί, εμείς θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια».

Από τη μεριά των παικτών, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τόνισε:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα λείψει ο κόσμος αλλά θα προσπαθήσουμε, σε μία νέα συνθήκη για μας, να αξιοποιήσουμε την έδρα και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Ο ρυθμός. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε δυνατά. Η άμυνά μας θα είναι επίσης κλειδί. Θέλουμε να περιορίσουμε την Κηφισιά, η οποία είναι πολύ έμπειρη ομάδα, σε χαμηλό σκορ».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η εμπειρία της Κηφισιάς είναι το πιο δυνατό σημείο της. Έχει πολλούς έμπειρους Έλληνες και καλούς ξένους. Έμπειροι παίκτες όπως ο Κακιούζης και ο Μαυροειδής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα που διαθέτει πλουραλισμό. Όποιος είναι στη μέρα του μπορεί να σε σκοτώσει».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε σε φάσεις που μπορούμε. Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: