Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Thanks God it’s Friday!!

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιελάμβανε τόσο την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, όσο κι εκείνη του Παναθηναϊκού με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Thanks God it’s Friday
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Κάποιοι ίσως να δυσανασχετούσαν που θα… έχαναν την Παρασκευή τους, αλλά οι «αιώνιοι» τους επιβράβευσαν με την εμφάνισή τους και με καλά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έπαιξε την καλύτερη φετινή του άμυνα. Είχε ενέργεια, έπαιζε επιθετική άμυνα στην μπάλα, τα χέρια ήταν ψηλά και αποσυντόνισε τους αντιπάλους του. Ετσι, δεν άφησε τους Σέρβους να περάσουν την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και να «ταΐσουν» τον Μαριάνοβιτς.
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο συνεπής στο παιχνίδι του σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Αυτές ίσως είναι και οι πρώτες πινελιές του κόουτς Σφαιρόπουλου, ο οποίος θέλει οι ομάδες του να έχουν ενέργεια στην άμυνα. O Ολυμπιακός κατένειμε σωστά τις επιθέσεις του, είχε καλές περιστροφές και «διάβασε» τα μις ματς. Είδαμε παίκτες, όπως ο Κατσίβελης, οι οποίοι εκτός από συμμετοχή είχαν και παρουσία βάσει πλάνου και όχι για να ξεκουράσουν κάποιους άλλους. Ο Αγραβάνης βρίσκει τον ρόλο του στην ομάδα και ήταν πολύ καλός, ενώ και ο Πέτγουεϊ δεν υστέρησε.  Ο Σλούκας ήταν πολύ καλός στο δεύτερο δεκάλεπτο βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ξεφύγει, αλλά πρέπει να τιθασεύσει την υπερβολή που έχει κάποιες φορές για φαντεζί παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά αυτό είναι θέμα ενέργειας. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές απουσίες. Ο Ντάρντεν τώρα μπήκε, ενώ λείπουν οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι, το σουτ του οποίου είναι σημαντικός «μοχλός» για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Χάντερ, ο οποίος δεν έχει μπει ακόμα στο παιχνίδι της ομάδας του, αποβλήθηκε στο 35’ και ο Ντάνστον δεν είναι ακόμα στο 100%.  Ο Ντάνστον ήταν εμφανώς βελτιωμένος απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, άλλα έμεινε από ενέργεια.
Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μιλάνο πραγματοποίησε ακόμη μία «μεγάλη» εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός «χάλασε» από νωρίς το «μυαλό» των Ιταλών και δεν τους άφησε το περιθώριο να πάνε κοντά στο «ζωγραφιστό». Ο Παναθηναϊκός παίζει καλά τις συνεργασίες ψηλών και κοντών με πρώτο και καλύτερο τον Μπατίστα. Ηταν εύστοχος και πάλι, αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν άφησε τους παίκτες της Αρμάνι να ποστάρουν. Επίσης, αδυναμία της Αρμάνι είναι η απειθαρχία στο παιχνίδι, η οποία δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Παναθηναϊκό.
Αυτή ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση της Αρμάνι, αλλά σε αυτό έχει βάλει φυσικά το χεράκι του ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του βελτιώνονται τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, ενώ μην ξεχνάμε πως ο Ράιτ τώρα μπαίνει στο παιχνίδι. Ο Σλότερ έχει αυτοπεποίθηση και το σουτ του δίνει αβαντάζ στην ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 44-30, αλλά ο Ιβάνοβιτς, όπως δήλωσε, δεν ήταν ευχαριστημένος από την άμυνα της ομάδας του. Το γεγονός αυτό δείχνει πόση σημασία και βαρύτητα δίνει σε αυτόν τον τομέα.
Επίσης, ο Παναθηναϊκός δείχνει να ξέρει πού θέλει να πάει το παιχνίδι και το κατανέμει σωστά εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των αντιπάλων και την ικανότητα των δικών του παικτών. Τα σουτ του Γιάνκοβιτς και του Σλότερ δεν βγαίνουν τυχαία. Ο Παναθηναϊκός ξέρει πώς να τα εκμεταλλευτεί. Οι νίκες επί της Αρμάνι κι επί της Φενέρ είναι πολύ σημαντικές. Είναι νίκες με μεγάλη διαφορά και που έχουν συνδυαστεί με πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι νίκες αυτοπεποίθησης σε μια εποχή που οι ομάδες ακόμα φτιάχνονται.
Οι νίκες  και οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επιβεβαιώνουν απόλυτα την δήλωση του Μπάνκι. Οι ελληνικές ομάδες παραμένουν ανταγωνιστικές και είναι στο κόλπο. Είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα, αλλά η εικόνα των ομάδων μάς κάνει να ελπίζουμε. Ετσι κι αλλιώς οι ομάδες κάνουν τα λεφτά κι όχι τα λεφτά τις ομάδες…

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: